prvi mačići

Skočić nakon poraza zadovoljan igrom, ne i rezultatom. Točna zna gdje 'curi'...

21.06.2023 u 23:11

Bionic
Reading

U prvom poluvremenu smo bili impresionirani, u nastavku nas je poremetio drugi pogodak, rekao je Dragan Skočić, izbornik hrvatskih nogometaša do 21 godine koji su na startu Eura poraženi od Ukrajine s 0-2.

“Prvo čestitam Ukrajini na pobjedi, a naravno da nismo zadovoljni ovim porazom. Pogotovo nas je poremetio drugi pogodak, iako smo poslije prvog gola dobro reagirali, pritisnuli Ukrajince koji nisu mogli izaći iz šesnaesterca. Imali smo problem s tranzicijama Ukrajinaca, pogotovo se potvrdilo da imamo probleme u obrani. Nekim dijelovima u našoj igri mogu biti zadovoljan, ali rezultatom ne mogu. Međutim, riječ je o novoj momčadi, imamo prostora za napredak. Pred nama su dvije utakmice i idemo dalje”, rekao je izbornik Hrvatske U21 te se dalje osvrnuo na stanje u hrvatskoj momčadi.

“Imamo jako talentiranu mladu momčad, ali nedostajao nam je respektabilan broj igrača, pogotovo u obrani. I to igrača koji su teško zamjenjivi. Fazom napada sam dosta zadovoljan, kreirali smo puno toga. U obrani smo imali propusta, ali s obzirom na situaciju to je možda i bilo očekivano. To su dječje bolesti, vjerujem da smo puno naučili, sad treba dečke vratiti jer ovo je dobra momčad. Sada moramo dobro analizirati ovu utakmicu, a onda se adaptirati na Španjolsku. Riječ jer, naravno, o respektabilnoj momčadi, ali možemo se vratiti. Ne želim pojedinačno analizirati igrače, svatko je od njih dao maksimum”-

Reprezentativac Luka Stojković također je napomenuo kako se moglo bolje odigrati na premijeri Eura.

"Nismo bili koncentrirani u obrani, primili smo dva pogotka, uoči kojih je u igri bilo dosta rupa. Ušli smo u utakmicu sa strahom, bez samopouzdanja. U nastavku utakmice smo igrali puno bolje, do drugog pogotka Ukrajinaca dominirali, imali nekoliko jako dobrih prilika, ali kad neće onda neće. Nije još ništa gotovo, još uvijek možemo proći skupinu. Znamo da je Španjolska jaka momčad, ali spremit ćemo se i vjerujem da ćemo dati sve od sebe da u dvije preostale utakmice ostvarimo plasman u drugi krug natjecanja”, rekao je Stojković.

  • +3
Europsko prvenstvo U21: Hrvatska-Ukrajina, 21.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Eduard Vinatoru/PIXSELL

Drugu utakmicu Hrvatsku U21 će odigrati u subotu, od 20.45 sati, protiv Španjolske.

Standings provided by Sofascore