anti-gay komentari

Mladi NBA igrač postao je popularan nakon filma Hustle, a sada ga je liga oštro kaznila zbog homofobije: Razočarani smo!

21.09.2022 u 10:12

Bionic
Reading

Vodstvo NBA lige kaznilo je braniča Minnesota Timberwolvesa Anthonyja Edwardsa (21) sa 40.000 dolara zbog homofobnih komentara na društvenim mrežama

Anthony Edwards je u videu objavljenom na njegovom Instagram profilu davao anti-gay komentare dok je promatrao skupinu ljudi koji su stajali na pločniku. Video je kasnije izbrisan, a mladi košarkaš - koji je dodatnu slavu stekao glumivši u Netflixovom filmu 'Hustle' uz Španjolca Juancha Hernangomeza - se ispričao.

'Ono što sam rekao bilo je nezrelo, uvredljivo i bez poštovanja i nevjerojatno mi je žao', napisao je Edwards u tweetu.

'Neprihvatljivo je koristiti taj jezik na tako bolan način, za to nema nikakvog opravdanja. Odgojen sam bolje od toga', dodao je košarkaš koji ima više od milijun pratitelja.

Timberwolvesi su također izrazili razočaranje Edwardsovim komentarima.

'Razočarani smo jezikom i postupcima koje je Anthony Edwards pokazao na društvenim mrežama. Timberwolves su predani tome da budu inkluzivna i gostoljubiva organizacija za sve i ispričavaju se za uvredu', istaknuo je predsjednik kluba Tim Connelly.

Edwardsa je kritizirao i legendarni Kareem Abdul Jabar na svom blogu.

'Bilo bi lako svesti ovo na Edwardsovu nezrelost, jer ima samo 21 godinu. Problem je u tome što smo vidjeli previše poznatih sportaša i vlasnika kako dospijevaju na naslovne stranice šireći rasizam, seksizam ili homofobiju. To je vrlo štetno za sport uopće i održava stereotip o glupim sportašima.'