RASTEREĆENI NA 'FURIJU'

Mlađi Lovren pogodio, Hrvatska u četvrtfinalu Eura!

09.05.2015 u 13:53

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija za igrače do 17 godina već je nakon dvije odigrane utakmice izborila nastup u četvrtfinalu Europskog prvenstva koje je u tijeku u Bugarskoj

Hrvatska je nakon pobjede nad domaćinom u prvom kolu imala jednostavnu računicu - svladati Austrijance u današnjem dvoboju i proslaviti ulazak u četvrtfinale. Austrijanci su u prvom kolu remizirali sa Španjolskom i predstavili se kao čvrsta momčad, no hrvatski kadeti znali su da su bolji i s konačnih 1:0 (0:0) ostvarili su zacrtani cilj.

U prvom poluvremenu (jedini razlog za brigu je ozljeda braniča Martina Erlića koji je morao biti zamijenjen u 34. minuti) Hrvatska je ostavila nešto bolji dojam, no vratari nisu bili na pretjeranim testovima, a zatim je nakon sedam minuta nastavka došao trenutak odluke!

Josip Brekalo uposlio je Nevena Đuraseka čiji udarac brani vratar Ehmann, no sve je budno pratio (mlađi brat Liverpoolovog stopera) Damir Lovren koji je u 52. minuti spremio loptu u mrežu za, pokazat će se, konačan rezultat. Tako su mladići izbornika Darija Bašića i prije ogleda sa Španjolcima osigurali prolazak u četvrtfinale gdje će ih čekati netko iz kruga reprezentacija (vjerojatno Njemačka ili Češka, možda i Slovenija ili Belgija) iz skupine B. Čestitke!

Hrvatska: : Šemper - Kalaica, Soldo, Erlić (od 34. Đira), Sosa - Đurasek, Hudećek - Lovren (od 66. Babić), Moro, Brekalo - Majić (od 80. Blečić).