prije 'bilih' igrao za 'modre'

Mladi igrač Hajduka prisjetio se najtežih trenutaka: Tri i pol godine učio sam i hranio se u autu

13.07.2019 u 10:02

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u utorak su gostovali na Malti, u sklopu 1. kola kvalifikacija za Europsku ligu, te su 2:0 pobijedili Gzira United. Pogodak koji jamči prolazak, zabio je 19-godišnji Ivan Dolček, igrač koji je prije par tjedana postao igrač 'bilih'

Ovog ljeta Dolček je Koprivnicu i Slavena Belupo zamijenio Splitom i Hajdukom, a svojem je bivšem klubu donio i pola milijuna eura.

I dok bi se od mladog igrača očekivala višemjesečna prilagodba, Dolček je očito vrlo brzo pohvatao sve konce, jer već u debitantskom nastupu zabio je važan pogodak.

Naravno, odmah je postao velika vijest, te je dao i intervju Sportskim novostima, u kojima se prisjetio i najtežih trenutaka, odnosno velikog odricanja da bi stigao do ovih uspjeha.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Osjećaj je bio fenomenalan, pogotovo što je to prvi gol za Hajduk. Sačuvao sam dres s te utakmice, negdje ću ga sigurno postaviti na zid u okviru. Time mi je draži što smo osigurali dobar rezultat pred uzvrat. U toj utakmici moramo također pobijediti, favoriti smo, a igramo pred našom publikom pred koju želim što prije istrčati. Još nisam igrao na glavnom terenu, dok sam bio u Slavenu samo sam s mlađim kategorijama igrao na pomoćnom igralištu'.

Posljednjih dana piše se puno o Dolčeku i vremenu kada ga je pokojni otac svaki dan vodio u Maksimir dok je kao mlad bio u Dinamu. Puno je vremena provodio u automobilu vozeći se gotovo svaki dan na relaciji između Podravskih Sesveta i Zagreba.

'Tada sam doslovno živio u autu, trajalo je to tri i pol godine po šest sati dnevno. Jako teško je bilo, učio sam u autu, jeo. Jednu godinu sam išao u osnovnu školu u Zagrebu'.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.