halilović u problemu

Mladi hrvatski reprezentativac razljutio trenera Milana; hoće li dobiti novu priliku?

30.11.2018 u 13:46

Bionic
Reading

Milan je u 5. kolu Europske lige pred svojim navijačima pobijedio F91 Dudelange 5:2. No, konačni rezultat nije realan jer je Dudelange do 66. minute vodio 2:1, a nakon toga si je momčad iz Luksemburga dvaput zabila autogol. No, najveći gubitnik u ovoj pobjedi 'rossonera' je mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović (22)...

Milan je više od sat vremena opasno živio protiv poluamatera iz Luksemburga. Dudelange je nakon početnog vodstva Milana s dva gola neočekivano preokrenuo rezultat i bio blizu velike senzacije.

No, u posljednjih 25 minuta igre Dudelange je primio četiri gola (od toga dva autogola!) i utakmica je otišla na stranu 'rossonera'.

'Nakon njihovog izjednačenja strah se uvukao u našu igru', kazao je ljutiti trener Milana Gennaro Gattuso nakon utakmice i nastavio:

'Ne postoji nešto što se zove lagana utakmica. Dudelange zna držati loptu, ali nemaju snage, a to otkriva i činjenica da primaju puno golova u završnicama utakmica. Znao sam da ćemo se mučiti protiv njih...'

Jedan od glavnih razloga loše igre Milana su i brojne promjene u momčadi, Gattuso je protiv poluamatera odlučio dati priliku nekim igračima iz 'drugog plana'. Tako se u početnoj postavi 'rossonera' po prvi put našao i mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović koji je startao na desnome krilu.

No, Gattuso nije bio nimalo zadovoljan njegovom igrom, dapače - zamijenio ga je već u 52. minuti utakmice, nakon što je Milan primio gol za 2:1.

  • +11
Hrvatski nogometaš Alen Halilović Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Nisam bio zadovoljan kako su nam se krila kretala protiv Dudelangea. Halilović je mogao dodavati, ali umjesto toga je stalno birao dribling, forsirao i zadržavao loptu. Često takve situacije krivo pročitamo', rekao je očigledno nezadovoljni Gattuso.

Bila je ovo jedna od rijetkih prilika za Alena Halilovića da se dokaže treneru i barem malo popravi ne baš sjajan status u momčadi. Sad je pak upitno hoće li uopće dobiti još koju priliku ili će ga Gattuso, kao što je na početku sezone i najavljivao, poslati negdje na posudbu...