ponude i dalje stižu

Kapetan Dinama progovorio o mogućem odlasku iz Maksimira; hoće li se predomisliti?

30.11.2018 u 11:33

Bionic
Reading

Arijan Ademi (27) predvodio je momčad Dinama ove jeseni, pravi kapetan, prvi na terenu, ali i izvan njega. Borben, požrtvovan, temelj momčadi Nenada Bjelice koja je pokorila skupinu u Europskoj ligi, osvojila prvo mjesto i nakon 49 godina osigurala europsko proljeće 'modrima'. No, takav igrač ne može proći nezapaženo, ponude za njega stizale su cijelo ljeto, a stižu i dalje...

Bilo je 'gusto' ovog ljeta, na Maksimir je za Arijana Ademija (27) stigla hrpa upita, ali i nekoliko konkretnih ponuda. Kapetan je klasa, igrači njegovih kvaliteta cijene se svugdje i logičan je interes. Najuporniji su bili francuski prvoligaši, Lille i Bordeaux do posljednjeg su dana prijelaznog roka čekali i cjenkali se.

Lille je navodno nudio pet milijuna eura odštete, 'žirondinci' čak milijun više, ali na kraju je Ademi ostao u Dinamu. Na kraju je početkom kolovoza Arijan Ademi potpisao novi ugovor s 'modrima' i to na pet godina. Realno, u Dinamu su ponude iz Francuske odbili jer kapetan ipak vrijedi više od ponuđenog, a sada je sigurno kako su pogodili.

Ako Ademi i odluči otići njegova cijena u ovom trenutku ne bi bila ispod 10 milijuna eura. Odigrao je Dinamov kapetan deset savršenih utakmica u Europi, šest u kvalifikacijama za Ligu prvaka i pet u Europskoj ligi. I sve za čistu - desetku.

Dinamo je remijem 0:0 u Istanbulu s Fenerbahčeom i teoretski potvrdio prvo mjesto u skupini, a time i status nositelja u ždrijebu šesnaestine finala Europske lige.

Jasno da je kapetan bio presretan iako će u posljednjem kolu (13. prosinca na Maksimiru protiv Anderlechta) odmarati zbog žutih kartona.

  • +16
Arijan Ademi Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Veliki je ovo uspjeh, ali krivo nam je jer smo bili blizu pobjede. Htjeli smo šest od šest. No dobro, glavno da smo prošli dalje i da smo osvojili prvo mjesto u skupini', rekao je Ademi i nastavio:

'Pokazali smo da smo prava europska momčad koja se na ovakvim gostovanjima zna potući. Ambicije za proljeće su nam porasle. Već smo šest mjeseci skupa, nakon zimskih priprema možemo biti samo bolji. I još se uspješnije nadopunjavati.'

Ova posljednja izjava zvuči kao da će Ademi ostati na Maksimiru. No, ponude i dalje stižu, neke su navodno vrlo izdašne... Razmišlja li kapetan Dinama o odlasku u zimskom prijelaznom roku?

'Vidjet ćemo', rekao je Ademi i zaključio:

'Vjerojatno ću i ostati. No, znat ćemo kakva je situacija kad starta prijelazni rok...'