halo, berlin

Mladi hrvatski reprezentativac o senzaciji na Euru, odličnim igrama u Bundesligi i svom udjelu u češkom rekordu: Dinamo i Slavia u polufinalu Europske lige? Sve je moguće

06.04.2021 u 11:51

Bionic
Reading

Igrač hrvatske nogometne U-21 reprezentacije te napadač praške Slavije, na posudbi u njemačkom bundesligašu Union Berlinu, 23-godišnji Petar Musa, proživljava neke od najljepših dana svoje dosadašnje karijere

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija prošlog je tjedna, na prvom dijelu turnira Europskog prvenstva, a kojem su domaćini Slovenija i Mađarska, upisala prvu povijesnu pobjedu (op.a. nad Švicarskom 3:2) te osigurala i prvi prolazak skupine, odnosno plasman u četvrtfinale Eura.

Dio te velike, da ne kažemo senzacionalne priče je i Petar Musa, 23-godišnji napadač Union Berlina, u koji je stigao tijekom zimskog prijelaznog roka, na posudbu iz praške Slavije.

Domagoj Bradarić fenomenalnim golom u sudačkoj nadoknadi izbacio je Engleze i uveo Hrvate među osam najboljih mladih reprezentacija u Europi, a tamo vas 31. svibnja čeka Španjolska?

'Stvarno je Bradarić zabio fenomenalan pogodak. I jako mi je drago zbog njega, odnosno potvrde njegove visoke klase, koju pokazuje i igrajući u klubu koji se bori za naslov prvaka Francuske. Još je važnije što nam je taj pogodak donio toliko veselja i plasman u četvrtfinale. Tamo nas čeka Španjolska, kvalitetna momčad, možda i najkvalitetnija na turniru. Neće biti lagano, ali bit ćemo spremni, i pokušat ćemo napraviti još jedan iskorak. Bit ćemo pravi, bit ćemo jaki, jer vraćaju nam se i neki važni igrači, poput Sose, a nadamo se i Gvardiola', javio se za tportal iz Berlina Petar Musa.

  • +16
Hrvatska - Engleska, Euro U-21, 2021. Izvor: Profimedia / Autor: Luka Stanzl / PA Images / Profimedia

Vi ste tijekom zimskog prijelaznog roka iz vodeće momčadi češke lige, Slavije, otišli u klub iz sredine tablice njemačke Bundeslige. Kakav je to kvalitativni pomak?

'Naravno da je to pomak na bolje, jer sam otišao u puno jaču ligu. I bez obzira na to što smo u sredini tablice, ovdje se svaka utakmica igra u puno većem intenzitetu'.

U prošlom ste kolu upisali prvu asistenciju. Na premijerni pogodak još čekate?

'Da, čekam još. I nadam se da ću ga zabiti. Uskoro (ha, ha). Igrali smo gradski derbi s Herthom, bila je to jako teška utakmica, pravi gradski derbi. Upisao sam asistenciju, spustio sam loptu glavom, a Andrich je pogodio vrhunski. Kasnije smo napravili glupi penal, Hertha nas je kaznila i ostali smo bez dva boda'.

Još se stignete s klubom uključiti za mjesto koje vodi u Europsku ligu. Vaš je klub s 12 remija uvjerljivo vodeći u ligi s takvim rezultatima?

'Naravno, trudit ćemo se da završimo u Europi. Ti rezultati pokazuju da igramo organiziran nogomet, igramo dobru obranu, čvrsti smo, nije nas nitko lako dobio ove sezone. I dobro ste primijetili da imamo puno remija, čak 12 s time da ih je osam na našem stadionu. Koji je razlog tome, ne znam. Iako mi kažu u klubu da imamo odlične navijače, pravu atmosferu, da su navijači među top 5 u Njemačkoj. Možda je i to razlog da su trenutno ti rezultati na domaćem terenu malo skromniji, jer kao i svi, moramo igrati bez gledatelja'.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Da ste ostali u Češkoj, sada bi bili dio priče velikog Slavijinog rekorda, od čak 37 utakmica (op.a. zadnji poraz upisan je još 1. ožujka 2020. godine) u prvenstvu bez poraza. Doduše, s deset golova sudjelovali ste i vi u tom nizu. A i igrali bi protiv Arsenala u četvrtfinalu Europske lige?

'Čestitam Slaviji na tom sjajnom uspjehu. Ponosan sam što sam i ja bio dio tog niza, što sam zabijao, a meni su ti moji golovi otvorili vrata Bundeslige. Koliko vidim, pred novim su naslovom prvaka, vjerojatno i osvajanjem Kupa, a još ih čeka i taj okršaj u četvrtfinalu Europske lige protiv Arsenala'.

Kakva je vaša situacija, ostajete u Union Berlinu, ili se vraćate u Slaviju?

'Zbilja ne znam. Kako bude , bit će. Naravno, bio bih sretan da ostanem u Berlinu, iako ni protiv povratka u Slaviju nemam ništa'.

Kroz nastupe u mladoj reprezentaciji, igrali ste s Lovrom Majerom, Lukom Ivanušecom, Bartolom Franjićem, 'dinamovcima' koje ovog tjedna čeka Villarreal? Kakvim vam se oni čine, jer ih spominju i kao igrače za A reprezentaciju? Mogu li do još jednog čuda, kao i protiv Tottenhama?

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal/Arenasport

'Iskreno, riječ je o odličnim igračima, koji imaju i važne uloge u Dinamu. Navijam da naprave što bolji rezultat i nadam se da mogu ponoviti čudo kojim su izbacili Tottenham'.

Prođe li Dinamo Španjolce, te prođe li Slavia Engleze, evo njih u međusobnoj borbi za finale Europske lige?

'Jindrich Trpišovský je super trener, što bi u tom slučaju bilo veliko upozorenje Dinamu. Naravno, imaju jake suparnike iz Liga petica i u utakmicama protiv njih nisu favoriti. Iako je u nogometu sve moguće. Nadam se da će proći i jedni i drugi, pa da onda i jedan od njih prođe u finale', završio je Petar Musa.