nova nada

Mladi Dodig izborio prvo seniorsko finale. Tek mu je 17 godina

18.03.2023 u 15:21

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Matej Dodig u nedjelju će se na ITF turniru u Rovinju (15.000 USD) boriti za svoj prvi naslov u seniorskoj konkurenciji, a mjesto u finalu izborio je subotnjom pobjedom 6-2, 6-3 protiv sedmog nositelja, 20-godišnjeg Talijana Fausta Tabacca (ATP - 502.)

Dodigov suparnik u finalu bit će još jedan talijanski predstavnik, 22-godišnji šesti nositelj Federico Arnaboldi (ATP - 479.) koji je svladao Rumunja Cezara Cretua sa 6-2, 6-4.

Dodig je za pobjedu protiv Tabacca trebao 83 minute, a u drugom setu je nadoknadio rani "break" zaostatka, da bi od rezultata 3-3 nanizao tri gema za pobjedu i plasman u finale.

Za 17-godišnjeg Osječanina ovo je tek drugi ITF turnir u seniorskoj konkurenciji, što njegov rezultat čini još značajnijim. Dodig je prošli tjedan u Poreču osvojio svoj prvi ATP bod, a ulaskom u finale osigurao ih je još osam. Osvajanje naslova pobjedniku donosi 15 bodova i novčanu nagradu od 1944 eura.

Arnaboldi iza sebe ima već tri osvojena trofeja na ITF Touru, a sva tri je osvojio na zemljanoj podlozi, na kakvoj se igra i u rovinjskom TC "Eden", domaćinu drugog od tri turnira iz serije "Istarska rivijera".

Sljedeći tjedan je na rasporedu posljednji turnir 51. izdanja Istarske rivijere, a igrat će se na terenima TK "Opatija".