SJAJNE VIJESTI IZ KUVAJTA

Mlada hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva

18.12.2019 u 18:25

Bionic
Reading

Hrvatska mlada vaterpolska reprezentacija, igrači do 20 godina, ostvarila je sjajan uspjeh plasiravši se u polufinale Svjetskog prvenstva koje se održava u Kuvajtu

Hrvatska mlada vaterpolska reprezentacija, igrači do 20 godina, ostvarila je sjajan uspjeh plasiravši se u polufinale Svjetskog prvenstva koje se održava u Kuvajtu.

Hrvatska reprezentacija koju vodi trener Joško Kreković je u četvrtfinalu pobijedila Španjolsku sa 7-6 (1-3, 2-1, 3-0, 1-2).

Španjolska, koja je na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu bila treća, povela je s 3-1, imala je i 4-2, no "mlade barakude" su s četiri gola u nizu okrenule rezultat u svoju korist.

U posljednjoj četvrtini Španjolska je izjednačila na 6-6, a malo manje od dvije minute prije kraja utakmice Jerko Penava je s igračem više zabio za novo vodstvo, 7:6. Ispostavit će se kasnije i za pobjedu, budući da je naša obrana odradila sjajan posao, posebno vratar Jerko Jurlina s važnom obranom u situaciji i kada smo imali igrača manje.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Herceg i Penava s po dva gola, dok je vratar Jurlina upisao 10 obrana. U španjolskim redovima nitko nije zabio više od jednog gola.

U polufinalu koje je na rasporedu u četvrtak Hrvatska će igrati protiv boljeg iz dvoboja Grčka - SAD.