MOTIV VIŠE ZA ŠPANJOLCA

Mišljenje teniske legende; hoće li ove riječi pogoditi Nadala?

19.05.2015 u 14:58

Bionic
Reading

Pred vratima je novo izdanje drugog grand slama sezone Roland Garrosa, a nekadašnji dvostruki pobjednik Jim Courier smatra kako je došlo vrijeme za svrgavanje Rafaela Nadala

Amerikanac Courier bio je pobjednik turnira u Parizu 1991. i 1992., a sada će komentirati mečeve za britansku televiziju ITV. Za njega Rafael Nadal nije glavni favorit iako je Španjolac u posljednjih deset godina čak devet puta otišao do kraja, a jedini poraz doživio je 2009. od Robina Söderlinga u osmini finala kada se mučio s ozljedom.

'Prvi put u mnogo godina Nadal nije favorit u Roland Garrosu. Tu ulogu čvrsto drži Novak Đoković. Nadal je u Parizu bio manje ranjiv, jer se igra na pet setova što mu pruža priliku da riješi probleme, ali danas ga dečki više ne gledaju kao nepremostivu prepreku', rekao je Courier.

Iako su i prošle godine Đokoviću davali više šanse za konačan trijumf, u finalu ga je Španjolac sredio. Bez obzira na to, za Couriera je i mjesto drugog favorita rezervirano za nekoga drugoga.

'Kei Nishikori odmah je iza Đokovića, čvrsto sam uvjeren da je on drugi najbolji igrač na zemlji danas.'

Od onih za koje vjeruje da mogu biti prijetnja Đokoviću da kompletira četiri velika, Courier je istaknuo Australca Nicka Kyrgiosa te posebno Škota Andyja Murrayja.

'Ako dođete u finale, tada je sve moguće, pogotovo sada kada na zemlji Nadal opet izgleda kao smrtnik.'