POPIS OD 20 IMENA

Mirko Alilović sam sebe izbacio iz kvalifikacija za OI

14.03.2016 u 16:56

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić objavio je skraćeni popis od 20 igrača za kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru

Kvalifikacijski turnir za Rio igra se se od 8. do 10. travnja u Danskoj, Hrvatska u Herningu traži plasman protiv domaćina te Norveške i Bahreina, a u Brazil odlaze prve dvije reprezentacije.

'Imamo 20 imena s kojima idemo po plasman na OI u Brazilu. Odabrali smo najbolje koje imamo i koji su zaslužili naše povjerenje. Na popisu nema Mirka Alilovića s kojim sam obavio razgovor. Rekao je kako iz osobnih razloga nije spreman te poštujući njega i njegovu odluku odabrali smo još jednog vratara. Sada ćemo uz Stevanovića i Ivića u konkurenciji imati i Ivana Pešića', rekao je Babić.

Upravo je Alilović bio najprozivaniji u reprezentaciji na posljednjim natjecanjima. Bez obzira na odlične predstave u klubu Veszpremu, hrvatski vratar u nacionalnom dresu nije bio u najboljim izdanjima. Veliki pritisak javnosti prisilio ga je da nakon posljednjeg EURA i bronce poruči kako se možda oprosti od reprezentacije, a prije tri tjedna je za HRT otvorio dušu te rekao:

'Još uvijek mi je teško, psihološki osjećam posljedice tog velikog upitnika nada mnom koji se stvorio nakon prve utakmice. Deset godina gradim karijeru vani, krvarim vani, stvaram svoje ime i prezime, da bi se nakon jedne utakmice dovelo u pitanje sve što sam napravio u tih 10 godina. Popričat ću s izbornikom, s još nekim ljudima, vidjet ćemo što će biti', izjavio je Alilović.

Inače, dio reprezentativaca će se okupiti 1. travnja u Zagrebu. No kako je u tom terminu i Final Four SEHA lige u Varaždinu, a na kojem nastupaju čak desetorica igrača s Babićeva popisa, polovica reprezentativaca će se reprezentaciji priključiti u nedjelju, 3. travnja, u Ivanić-Gradu, gdje će se Hrvatska pripremati, baš kao što je to bio slučaj i uoči EP-a u Poljskoj, s kojeg su se hrvatski rukometaši vratili s brončanom medaljom.

'Uoči okupljanja u Ivanić-Gradu vjerujemo kako nam ozljede neće poremetiti planove priprema za kvalifikacijske utakmice koje nas očekuju u Danskoj. Imamo 20 imena s kojima idemo po plasman na OI u Brazilu. Odabrali smo najbolje koje imamo i koji su zaslužili naše povjerenje', zaključio je izbornik Babić.

Dodajmo, kako je na popisu kapetan Marko Kopljar koji se ozlijedio u Barceloni, ali u stručnom stožeru izgleda vjeruju kako će se naš desni vanjski oporaviti i pomoći reprezentaciji u borbi za Olimpijske igre.

POPIS IGRAČA

Ivan Pešić - HC Meshkov Brest
Filip Ivić - HC PPD Zagreb
Ivan Stevanović - HC PPD Zagreb
Manuel Štrlek - HC Vive Tauron Kielce
Ivan Čupić - HC Vive Tauron Kielce
Zlatko Horvat - HC PPD Zagreb
Ilija Brozović - THW Kiel
Krešimir Kozina - HC Flensburg-Handewitt
Marino Marić - HC Melsungen
Marko Kopljar - HC Barcelona
Luka Šebetić - HC PPD Zagreb
Denis Buntić - HC Vive Tauron Kielce
Igor Karačić - HC Vardar
Luka Cindrić - HC Vardar
Domagoj Duvnjak - THW Kiel
Domagoj Pavlović - HC PPD Zagreb
Marko Mamić - HC Dunkerque
Ivan Slišković - HC Veszprem
Jakov Gojun - HC Füchse Berlin
Stipe Mandalinić - HC PPD Zagreb