ZA NE POVJEROVATI

Mirjana Lučić protiv Serene Williams nije igrala punih 19 godina!

25.01.2017 u 10:54

  • +4

Mirjana Lučić-Baroni

Izvor: Reuters / Autor: JASON REED

Bionic
Reading

Iako Mirjana Lučić-Baroni i Serena Williams traju u tenisu već desetljećima, zadnji put su se susreli daleke 1998. godine u Wimbledonu. Američka tenisačica naglašava kako nikako ne smije podcijeniti protivnicu, no nada se sigurnoj pobjedi...

Pomalo je nevjerojatno, ali istinito da Mikica i Serena međusobno nisu igrale punih 19 godina, iako traju u tenisu već dva desetljeća. U dva tinejdžerska meča ovih suparnica bolja je tada bila mlađa sestra Williams koja je u tri seta pobijedila u Sydneyju, a zatim s glatkih 6-3, 6-0 i u Wimbledonu.

Serena je na Australian Open došla sa željom osvajanja rekordnog 23. Grand Slam naslova, a smiješi joj se u slučaju trijumfa i prvo mjesto na WTA ljestvici.

Prva koja je u tome može spriječiti je 34-godišnja Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni, najveća senzacija ovogodišnjeg Australian Opena, koja će se u noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu pokušati izboriti za svoje prvo pojedinačno finale na Grand Slam turnirima. Jednom je bila u toj prilici, kao 16-godišnjakinja 1999. godine u Wimbledonu, kad je u tri seta poražena od Steffi Graf. Lučić-Baroni je ulaskom u svoje drugo polufinale na Grand Slam turnirima, 18 godina poslije, osigurala i svoj novi najbolji renking u karijeri. Ostane li na polufinalu, Mirjana će u ponedjeljak nakon Australian Opena osvanuti na 29. mjestu pojedinačne WTA ljestvice, a dosadašnji najbolji renking joj je bilo 32. mjesto, na kojem je bila u svibnju 1998. godine.

'Igra jako dobro i ne smijem ju nikako podcijeniti. Ovo je čekala dugo vremena i moram biti fokusirana i igrati dobro u polufinalu. Nadam se da ću pobijediti, jer zato sam ovdje došla,' izjavila je samouvjerena Serena Williams koja već dugo vlada svjetskim tenisom i samo problemi s ozljedama i motivacijom ju mogu zaustaviti na velikim turnirima...

Lucic-Baroni's emotional on court interview Autor: YouTube