uz tri dodatne medalje

Mirela Kardašević postavila svjetski rekord na svjetskom prvenstvu u Beogradu!

10.07.2024 u 15:42

Bionic
Reading

Na ovom prestižnom natjecanju sudjelovalo je preko 150 sportaša iz više od 40 zemalja, a među njima istaknula se naša Mirela Kardašević, koja je osvojila tri medalje i postavila novi svjetski rekord.

Osvojila je zlatnu medalju s novim svjetskim rekordom u dinamici s monoperajom (282 metra), srebrnu medalju u dinamici s bifin perajama (260 metara) te srebrnu medalju u dinamici bez peraja (209 metara).

Na Svjetskom prvenstvu nastupili su i Vanja Peleš koji je osvojio srebrnu medalju u dinamici bez peraja s 216 metara, dok je Goran Čolak osvojio srebrnu medalju u dinamici s monoperajom s 285 metara. Mirela Kardašević je postala najuspješnija sportašica na Svjetskom prvenstvu, osvojivši najviše medalja i postavivši novi svjetski rekord u svojoj kategoriji.

'Završilo je Svjetsko bazensko prvenstvo u Beogradu i vrlo sam zadovoljna rezultatima jer su sva tri rezultata moji najbolji osobni rezultati do sada. Nadala sam se možda malo boljem rezultatu u prve dvije discipline, no s obzirom da se nisam dvije godine natjecala na Svjetskom prvenstvu, moram biti skromna i zahvalna na ovom što sam uspjela postići, pogotovo zadnji dan kada je stres bio najveći i samu sebe sam iznenadila ovim rekordom. Uz sve poteškoće i stres koje smo prolazili moji kolege i ja zadnja dva-tri mjeseca zbog suspenzije, postići ove rezultate je velika stvar i pokazuje još jednom da je Hrvatska među najjačim zemljama svijeta u ronjenju na dah. Sve to dugujemo našem treneru Ivanu Drvišu, koji nas je uspio održati motiviranima unatoč brojnim preprekama i zahvaljujući njemu ponovno smo ostvarili vrhunske rezultate.' izjavila je Mirela Kardašević

Ronjenje na dah Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

S postignutim rezultatima naši ronioci kvalificirali su se za Svjetske igre u Kini iduće godine. Svjetske igre 2025. održat će se od 07. do 17. kolovoza u Chengduu, a po prvi put će uključivati ronjenje na dah kao dio atletskog programa. Natjecanja će biti pod pokroviteljstvom CMAS-a, krovne svjetske federacije za sportsko ronjenje.

Podsjetimo, Mirela Kardašević, zajedno s još devet vrhunskih sportaša i trenera, nedavno je suspendirana od strane Hrvatskog ronilačkog saveza. Ova odluka je izazvala kontroverze u sportskoj zajednici, a Inicijativa Apnea S.O.S. 2021, koju čine hrvatski reprezentativci i treneri ronilačkih sportova, javno je izrazila nezadovoljstvo zbog tog poteza saveza.