ovo je baš bolno

Miralemu Pjaniću ovo sigurno nije drago čuti, jer iz Juventusa je otišao kao zvijezda, a sada mu se u nogometnom svijetu rugaju

12.04.2021 u 10:27

Bionic
Reading

Prošlog je ljeta donio odluku i umjesto u PSG, forsirao odlazak u Barcelonu. Imali su tada i u Juventusu valjani razlog za prihvaćanjem te opcije, jer u suprotnom je smjeru otišao Brazilac Arthur. Međutim, Miralem Pjanić sada sigurno žali zbog te odluke, jer za ovog 31-godišnjeg veznjaka iz BiH mnogi već sada kažu da je jedna od najlošijih investicija katalonskog kluba

Bivši skaut Barcelone za južnoameričko tržište Andre Cury smatra da je Barcelona napravila veliku grešku dovođenjem BiH reprezentativca Miralema Pjanića iz Juventusa.

'To je jedna od najvećih grešaka koje sam vidio u povijesti nogometa, nešto apsurdno. Dopustiti u tom trenutku 23-godišnjeg Arthura koji zarađuje dva milijuna eura za 31-godišnjeg Pjanića koji prima šest milijuna eura? Normalno je da Arthur nije mogao zaigrati nogomet kakav zna jer je stigao u klub poput Barcelone i imao je dvije ozljede koje su usporile njegov napredak. Tijekom prve sezone je bio izgubljen, ali se kasnije bitno popravio', izjavio je Cury.

Pjanić je potpisao za Barcelonu 1. rujna 2020. godine nakon što je izgradio status zvijezde u Juventusu, no na stadionu Camp Nou se nije naigrao i u nemilosti je trenera Ronalda Koemana.

Nastupio je u 28 utakmica u svim natjecanjima, te je u prosjeku proveo na terenu po 45 minuta. S time da je u 17 ligaških nastupa tek u njih šest krenuo od prve minute, a samo je jednu odradio od prve do posljednje minute. Više se je naigrao u utakmicama Lige prvaka. U svojih osam nastupa, u šest je krenuo od prve minute a u njih čak tri je na terenu proveo cijelu utakmicu.

  • +30
Real Madrid - Barcelona, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN