FIGHT CHANNEL DONOSI

Miočić drugi put u UFC-ovom oktogonu

15.02.2012 u 13:12

Bionic
Reading

U noći sa srijede na četvrtak (16. veljače) s početkom u 02:00h iza ponoći, u Omahi će se održati prva UFC-ova priredba na Fuel televiziji, a na njoj će nastupiti i borac hrvatskog porijekla Stipe Miočić

U Omaha Civic Auditoriumu po drugi put u oktogon će stupiti borac hrvatskog podrijetla Stipe Miočić (7-0). Nakon što je u debiju na UFC-u 136 jednoglasnom odlukom pobijedio Joeya Beltrana novi ispit pred borcem iz Ohia je također neporaženi Englez Philip De Fries (8-0-(1)), koji također drugi put nastupa za UFC.

Miočić je pet prvih nastupa završio nokautom i u borbi na nogama prednost je na njegovoj strani. De Fries je šest od osam pobjeda ostvario gušenjem i ako Miočić, koji ima dobro hrvačko zaleđe, uspije spriječiti rušenja bit će favorit za pobjedu.

Veljača je mjesec velteraša. Nakon borbe Diaza i Condita, te Koschecka i Piercea, u glavnom meču večeri sastat će se Jake Ellenberger i Diego Sanchez.

Poslije GSP-ove ozljede i Hendricksova nokauta nad Fitchem ovo je postala najturbulentnija divizija.

Nakon poraza od Condita, Ellenberger je nanizao pet uzastopnih pobjeda, uključujući i nokaut protiv Jakea Shieldsa. Ako pred domaćom publikom uspije pobijediti neumornog Sancheza, Ellenberg neće biti daleko od prilike da se bori za pojas.

To je isto i u planu pobjedniku prvog Ultimate Fightera, Diegu Sanchezu. Ovo će mu biti četvrta borba od povratka u velter nakon što je 2009. neuspješno izazvao B.J. Penna za naslov u lakoj kategoriji. Njegova dva zadnja meča, protiv Paula Thiaga i Martina Kampmanna, ponijela su epitet borbe večeri.

Još jedan meč koji puno obećava je onaj u teškoj kategoriji između nizozemskog diva Stefana Struvea i Davea 'Pee Wee' Hermana. Gubio ili pobjeđivao Struve uvijek pruža uzbudljive borbe, a upravo je takav bio i debitantski nastup Hermana protiv John-Olava Einema. Herman se trebao boriti na UFC-u 136 protiv Mikea Russowa, ali nije mogao nastupiti zato jer je bio pozitivan na marihuanu.

Prijenos, koji počinje u noći sa 15. na 16 veljače u 02:00h, možete pogledati besplatno na Fight Channelu na svim platformama (MaxTv, kanal 25, Bnet, Total TV, SBB, Telemach).

Nakon završetka live prijenosa korisnicima bi trebalo biti omogućeno da pogledaju snimku do kraja dana 16.2. do 23:59 sati isto bez dodatne naknade.

Najavni video

Glavne borbe (Fight Channel – sve platforme):

Jake Ellenberger vs. Diego Sanchez
Stefan Struve vs. Dave Herman
Aaron Simpson vs. Ronny Markes
Stipe Miočić vs. Philip De Fries
T.J. Dillashaw vs. Walel Watson

Uvodne borbe:

Ivan Menjivar vs. John Albert
Jonathan Brookins vs. Vagner Rocha
Buddy Roberts vs. Sean Loeffler
Anton Kuivanen vs. Justin Salas
Bernardo Magalhaes vs. Tim Means