Jakov Gojun UOČI nORVEŽANA

Ministar obrane rukometaša izazvao smijeh priznanjem što je radio u ponoć u centru Zagreba

19.01.2018 u 15:22

Bionic
Reading

Nakon blijedog izdanja hrvatske rukometne reprezentacije protiv Bjelorusije, koju su izabranici Line Červara pobijedili 25:23 poslije dramatične završnice, stasiti Dalmatinac Jakov Gojun uspio je nasmijati okupljene novinare i navijače koji su pratili videostream konferencije za medije

Dan uoči ključne utakmice protiv Norveške, koja je na rasporedu u subotu (20.30), 204 cm visoki Splićanin Jakov Gojun – kojeg mnogi smatraju 'ministrom obrane' u hrvatskoj reprezentaciji - istaknuo je kako igrači vjeruju u sebe.

'Vjerujemo u sebe. U četiri utakmice imali smo taj jedan podbačaj protiv Švedske. Ono što je dobro istaknuti je obrana jer smo protiv Srbije, Islanda i Bjelorusije primili manje od 25 golova. Norveška je jaka momčad i znamo da neće biti lako. Sve je na nama. Pritisak postoji, ali puno je nas koji smo već igrali takve utakmice i morat ćemo pokazati pravi karakter. Imaju i Norvežani pritisak jer znaju da igraju pred našim navijačima. Volio bih da sutra bude puna dvorana i da svi dišemo zajedno', kazao je Gojun koji se još, nakon četiri utakmice, nije upisao u strijelce:

'Nisam ja tu zbog golova. Potpisat ću to da ne zabijem nijedan gol, a da odemo do kraja!'

  • +11
EP u rukometu: Hrvatska - Bjelorusija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Cijelo se vrijeme postavlja pitanje naših golmana, ali i konstantnog pritiska koji imamo kao domaćini EP-a...

'Uz dečke smo, kao što su i oni uz nas. Jasno je da im moramo više pomoći, pa će i oni onda lakše skinuti ono što prođe. A pritisak? Pa uvijek je neki pritisak, igrali doma ili vani, od nas se uvijek očekuje završnica. Navikli smo na to, posebno kad smo u Hrvatskoj', rekao je Gojun, dodavši:

'Pritisak? Ja sam recimo nakon utakmice s Bjelorusima u ponoć išao šetati oko hotela (Westin, op.a.) da se malo smirim i da lakše zaspim', priznao je 31-godišnji Gojun, igrač njemačkog kluba Füchse iz Berlina. Naravno, svojim simpatičnim priznanjem uoči važne utakmice Gojun je izazvao smijeh okupljenih.