BJELORUSI U ŠOKU

Pojavila se snimka Červarovog nepromišljenog poteza; što mu je to trebalo?

19.01.2018 u 10:19

Bionic
Reading

Pobjeda hrvatske rukometne reprezentacije protiv Bjelorusije 25:23 ostat će upamćena po svega 8100 gledatelja te više od pet tisuća praznih sjedalica, ali i po nesvakidašnjem potezu hrvatskog izbornika Lina Červara

Ubrzo nakon što je Hrvatska ostvarila vrlo važnu pobjedu, koja je još uvijek drži u igri za polufinale, na društvenim mrežama pojavila se video snimka na kojoj se vidi kako je Lino Červar, u posljednjem napadu Bjelorusije (deset sekundi prije kraja!), ometao njihova igrača Karvatskog.

S obzirom da je u tim trenucima Hrvatska imala minimalno vodstvo 24:23 taj Červarov potez iznenadio je mnoge navijače Bjelorusije uz TV ekrane. No, na video snimci se također vidi kako je Červar, koji je u želji da dobaci nešto svojim igračima na terenu, možda slučajno došao u kontakt s bjeloruskim igračem kojeg je nakratko primio oko struka.

'Ma nema tu nikakve namjere. Često imam običaj hodati po trenerskoj liniji lijevo-desno i tako je došlo do malog sudara s bjeloruskim igračem. Sve je to bilo u žaru borbe', kazao je nakon utakmice Červar.

No, prema pravilima lako se moglo dogoditi da dobije crveni karton, a Bjelorusi sedmerac kojim bi možda došli do poravnanja.

Zaista nepromišljen potez tako iskusnog trenera zbog kojeg se mnogi s pravom pitaju - što mu je to trebalo?

Srećom po Červara suci to nisu vidjeli jer bi u suprotnom završnica utakmice bila potpuno drukčija…

  • +11
EP u rukometu: Hrvatska - Bjelorusija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL
  • +12
Navijači na utakmici Hrvatske i Bjelorusije Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL