ŽELE ATLETSKI EP

Milijunski višak u olimpijskom odboru

28.03.2011 u 21:31

Bionic
Reading

Hrvatski olimpijski odbor je 2010. godinu završio s viškom od 7.7 milijuna kuna stoji u financijskom izvješću koje je danas prihvaćeno na sjednici Vijeća HOO-a i koje će zajedno s Programskim izvješćem prosljediti članovima Skuštine HOO-a koja će se održati 18. travnja

'Financijski rezultat prikazuje raspoloživi višak prihoda za 2011. u iznosu 7.743.895 kuna koji je nastao kao rezultat donesenih mjera štednje i opreza u poslovanju 2010. godine kada je došlo do umanjenja redovnih programa nacionalnih sportskih saveza za 10 posto i taj iznos će savezima biti nadoknađen u predolimpijskoj 2011. godini. S preostalim sredstvima fincirat će se novi razvojni program HOO-a za nastup ekipnih sportova na OI u Londonu te za Projekt ZOI Soči 2014.,' stoji u priopćenju službe za odnose s javnošću HOO-a.

Vijeće HOO-a usvojilo je izmjenu i dopunu Pravila o kriterijima za sufinanciranje rada trenera i temeljem toga donijeli odluku kojom atletski trener Ivan Ivančić ulazi u kategoriju vrhunskih trenera. Na prijedlog saveza, umjesto Ante Jurjevića iz boćanja, u Program kvalitetnih trenera ulazi Mario Milanović-Litre. Na zahtjev Hrvatskog jedriličarskog saveza, Vijeće HOO-a donijelo je odluku o zamjeni jedriličarskog trenera Marka Mišure s Tončijem Antunovićem unutar kategorije kvalitetnih trenera, dok su u kategoriju trenera mlađih dobnih kategorija uvršteni Miroljub Berak i Vladimir Cvjetan iz karate.

Vijeće je dalo i pozitivno mišljenje Hrvatskom atletskom savezu za isticanje kandidature za organizaciju Europskog prvenstva u atletici 2016. godine.