novi ugovor u Chelseaju

Milijarder Abramovič ne štedi na treneru; Conte zarađuje više od Modrića!

19.07.2017 u 11:49

Bionic
Reading

Engleski nogometni prvak Chelsea potpisao je novi ugovor s menadžerom Antonijom Conteom na još dvije godine, odnosno do ljeta 2019. Potpisom na novi ugovor Conte je postao najbolje plaćeni trener u povijesti Chelseaja

Conte je u Chelsea stigao prošloga ljeta kada je potpisao ugovor na tri godine. Kako je u prvoj sezoni na Stamford Bridgeu stigao do naslova prvaka, uspio je osigurati puno povoljnije financijske uvjete za preostale dvije sezone.

Prema informacijama engleskih medija Antonio Conte će za nove dvije godine ugovora dobiti 21,7 milijuna eura (19,2 milijuna funti) čime je postao jedan od najbolje plaćenih trenera na svijetu.

Chelseajev vlasnik Roman Abramovič, jedan od najpoznatijih svjetskih bogataša, očito je pod svaku cijenu želio Contea zadržati u klubu i ponudio mu je plaću kojom se ne mogu pohvaliti mnogi vrhunski nogometaši. Usporedbe radi Conte novim ugovorom ima puno veću plaću od Luke Modrića koji u Real Madridu godišnje zarađuje oko 7,5 milijuna eura.

'Jako sam sretan što sam potpisao novi ugovor s Chelseajem. U prvoj smo sezoni radili vrlo naporno kako bismo stigli do sjajnog rezultata na koji sam iznimno ponosan. Sada moramo raditi još napornije kako bismo ostali na vrhu, kazao je 47-godišnji Conte.

  • +7
Slavlje Chelsea nakon pobjede protiv Evertona Izvor: Reuters / Autor: Reuters / Carl Recine