LIGA PRVAKA

Milanu sretna i 'nula'; Neymarov hat-trick

11.12.2013 u 23:32

  • +21

6. kolo Lige Prvaka

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Milan na svom San Siru nije smio izgubiti od Ajaxa kako bi se plasirao dalje, te je uspio u tome odigravši utakmicu bez pogodaka.

Cijela je utakmica dobila novi smisao od 22. minute kada je domaći nogometaš Riccardo Montolivo glupo i bezrazložno startao s leđa na Poulsena i zaradio crveni karton.

Milan je do kraja strahovao za osminu finala, ali je nekako, uz mnogo muke, sačuvao nulu, spasio se od Ajaxovih napada i prošao dalje. Sve je rečeno ako se spomene da su igrači Ajaxa imali 24 udarca prema suparničkim vratima, od toga 12 u okvir (Milan samo dva takva šuta).

U toj je skupini Barcelona na svom Camp Nou svladala Celtic 6-1, a potpuni junak utakmice je bio Brazilac Neymar koji je postigao tri pogotka. Brazilac je time postao peti igrač Barcelone u povijesti koji je zabio hat-trick na jednom ogledu LP-a. Prije njega su to učinili Rivaldo, Ronaldinho, Eto'o i Messi.

Preostali su strijelci za Barçu bili Gerard Pique, Pedro i Cristian Tello, a na kraju je i Celtic došao do počasnog pogotka preko Georgiosa Samarasa.

Milan - Ajax 0:0 (sažetak)
Barcelona - Celtic 6:1 (sažetak)
Skupina H
Barcelona Celtic 6:1
Milan Ajax 0:0
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Barcelona 6 4 1 1 13
2. Milan 6 2 3 1 9
3. Ajax 6 2 2 2 8
4. Celtic 6 1 0 5 3
Sljedeće utakmice