pojačanje na san siru

Milan doveo osvajača Lige prvaka; iskusni je napadač odmah uzeo 'devetku' koju je nosio naš Mario Mandžukić

17.07.2021 u 15:51

Bionic
Reading

Talijanski prvoligaš AC Milan potpisao je ugovor s Olivierom Giroudom (34) za kojeg će Chelseaju platiti dva milijuna eura, a iz Monaca bi trebao stići lijevi branič Ballo-Toure (24), povremeni reprezentativac Senegala

Olivier Giroud (34) je u Milanu uspješno prošao liječničke preglede, te je iskusni napadač službeno predstavljen kao novo pojačanje kluba sa San Sira.

Giroud je ponikao u dresu Grenoblea, a u karijeri je igrao za Tours, Montpellier, Arsenal i Chelsea. U dresu reprezentacije Francuske upisao je 110 nastupa i zabio 46 golova.

U Chelseaju - s kojim je ove godine osvojio i Ligu prvaka - je proveo je više od dvije godine i uspio je u 119 utakmica zabiti 39 golova. No, Giroud nije bio zadovoljan ulogom pričuvnog napadača te je odlučio napustiti London. Chelsea je za njega od Milana dobio dva milijuna eura odštete, a poznato je i koji će broj na dresu nositi u sljedeće dvije sezone.

Odmah je Giroud prigrabio 'devetku' koju je do prije nekoliko tjedana u redovima 'rossonera' nosio naš Mario Mandžukić!

Uz dolazak Girouda, očekuje se da i transfer Ballo-Tourea koji je procijenjen na 4,5 milijuna eura, a na posudbi bi trebao ostati i napadač Real Madrida Brahim Diaz (21), koji je prošle sezone u dresu Milana u 39 nastupa zabio sedam golova, objavili su talijanski mediji.

Za dvogodišnju posudbu Brahima Diaza talijanski klub će Realu platiti tri milijuna eura, a nakon toga će moći otkupiti njegov ugovor za 22 milijuna eura.