kakva odluka

Mikaela Shiffrin najavila raskid suradnje s trenerom, a on povukao potez koji je sve razočarao i uzdrmao!

15.02.2023 u 17:40

Bionic
Reading

Američka skijašica Mikaela Shiffrin odlučila je prekinuti suradnju sa svojim dugogodišnjim trenerom Mikeom Dayom, a on je zatim povukao neočekivani potez koji je mnoge razočarao

U tijeku je SP u alpskom skijanju u Francuskoj (Courchevel i Meribel), a monotoniju na natjecanju je razbila jedna od najboljih svih vremena Mikaela Shiffrin koja je odlučila na kraju sezone raskinuti suradnju s trenerom.

'Nakon sedam sezona rada s Mikeom, odlučila sam ući u sljedeću fazu svoje karijere s novim trenerom. Želim zahvaliti Mikeu i odajem mu priznanje za sav njegov rad i predanost u posljednjih nekoliko godina', rekla je Amerikanka koja je ove godine prestigla Lindey Vonn u ženskoj konkurenciji po broju pobjeda u Svjetskom kupu (85 na prema 82).

Pred Shiffrin su sada utrke za svjetske medalje u veleslalom u slalomu, srebro je već osvojila u Super G-u, a to joj je bilo čak 12. odličje na SP-ima.

No u utrke u kojim je favoritkinja ući će bez pomoći trenera Dayoma. On je očigledno uvrijeđen s takvim raspletom situacije te je odmah napustio američku skijašicu i neće odraditi sezonu do kraja kao što se Shiffrin nadala.

'Mikaela želi neke stvari raditi drukčije od iduće sezone, želi novi izazov i to je rekla Dayu, a on je odlučio da odmah odlazi kući. Za mene je šok da se tako pokupio', izjavio je direktor američkih reprezentacija Patrick Riml.

  • +10
Američka skijašica Mikaela Shiffrin Izvor: Profimedia / Autor: Kainulainen / Shutterstock Editorial / Profimedia