šestorica veličanstvenih

Mijo Caktaš u biranom društvu legendi hrvatskog nogometa; rijetkima je ovo uspjelo

21.08.2023 u 12:03

Bionic
Reading

Zabio je Mijo Caktaš (31) u 29. minuti utakmice za vodstvo Osijeka 1:0 protiv Gorice. Bio je to njegov 100. gol u HNL-u

Tim pobjedonosnim golom protiv Gorice, Mijo Caktaš (31) je postao tek šesti igrač u HNL-u s troznamenkastim brojem zabijenih golova!

U biranom društvu legendi koje su se upisale u 'Klub 100' ispred Caktaša su Davor Vugrinec (146 golova), Igor Cvitanović (126), Ivan Krstanović (123), Joško Popović (111) i Miljenko Mumlek (106).

'Hvala na čestitkama! Da, nije to mala brojka. Treba stotinu puta izaći na teren i odigrati utakmicu, a kamoli zabiti toliko golova', kazao je nakon utakmice presretni Mijo Caktaš te dodao:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Sretan sam zbog toga i veseli me naša pobjeda. Pokazali smo da možemo, da je momčad spremna iako se malo osjetio umor od posljednjeg europskog nastupa, ali smo izdržali, osvojili tri boda i idemo sada dalje. Ajmo reći da smo bili bolji za taj jedan gol jer su i oni imali svoje šanse. Pokazali su se kao čvrst protivnik koji je dobro ušao u prvenstvo, no zadovoljni smo jer smo pobijedili i to bez primljenog gola.'

Osijek protiv Gorice nije bio efikasan kao u proteklim nastupima, ali ne može se uvijek zabijati tri, četiri ili više golova. Uz to je Gržan zapucao penal, no odmah u sljedećoj akciji uslijedio je trenutak odluke kada je Bukvićev ubačaj Caktaš efektno glavom pretvorio u pobjedonosni gol.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Nažalost, nismo iskoristili jedanaesterac, međutim, nastavili smo dalje pritiskati i moram pohvaliti maloga Bukvića koji svojim igrama pokazuje kako zaslužuje svoje mjesto u momčadi. Još jednom je odlično centrirao i eto bio je to gol za pobjedu. Pokušavali smo zabiti i drugi, kako bismo mirnije priveli utakmicu kraju, nije nam to uspjelo i normalno je u takvim situacijama da će nešto stvoriti i protivnik. Nismo ga primili i dobro je završilo za nas', kazao je novi član 'Kluba 100' Mijo Caktaš te zaključio:

  • +13
SuperSport HNL: Osijek - Gorica, 20.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Nažalost, nema nas više u Europi, ali ćemo zato imati vremena dobro se pripremiti za Lokomotivu. Nadam se da ćemo se osvježiti i odigrati dobru utakmicu u Kranjčevićevoj. Na kraju bih se još samo htio zahvaliti svim navijačima koji su i ovaj puta došli i podržali nas. Na ovakvom stadionu baš se može uživati.'

KLUB 100

  • 1. Davor Vugrinec - 146 golova
  • 2. Igor Cvitanović - 126
  • 3. Ivan Krstanović - 123
  • 4. Joško Popović - 111
  • 5. Miljenko Mumlek - 106
  • 6. Mijo Caktaš - 100

>> više statistike pronađite OVDJE

Standings provided by Sofascore