BESKUĆNIK!

Mihajlović ostao bez kuće u Sarajevu

28.01.2011 u 12:49

Bionic
Reading

Nekadašnja jugo nogometna zvijezda ostala je bez kuće u Sarajevu. Radmilu Mihajloviću je kuću, navodno, silom preoteo ratni ministar unutrašnjih poslova BiH Alija Delimustafić

Radmilo Mihajlović teoretski je - beskućnik. U njegovu kuću u Sarajevu silom je svojedobno ušao Alija Delimustafić, ratni ministar unutrašnjih poslova BiH, i do danas mu nije vraćena. Prema pisanju beogradskog Monda, nekad slavni jugo reprezentativac kuću u naselju Breka kupio je uoči početka rata na prostoru bivše Jugoslavije i platio je oko milijun ondašnjih njemačkih maraka.

'Novac sam zaradio pošteno, baveći se sportom, i svoju kuću sam pošteno platio. I danas imam priznanicu o kupovini iz 1990. godine. U međuvremenu je počeo rat i u kući su ostali moji roditelji. Pred kraj rata oca mi je ranio geler granate pa su napustili Sarajevo, poslije čega mi je Delimustafić provalio u kuću', iznio je problem Mihajlović novinarima Monda i dodao da zbog propasti tvrtke koja je gradila kuće nije mogao uknjižiti vlasništvo. Isti je slučaj i s njegovim susjedima, Farukom Hadžibegićem i Safetom Sušićem.