Zna se i cijena

Michael Jordan donio je tešku odluku; prodaje NBA klub u koji je uložio stotine milijuna dolara

17.03.2023 u 09:02

Bionic
Reading

Michael Jordan, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, navodno je odlučio prodati svoj udio u NBA momčadi Charlotte Hornets

Tu vijest objavio je novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski uz dodatak kako je 60-godišnji Michael Jordan već otišao korak dalje i vodi pregovore s aktualnim manjinskim vlasnikom Charlotte Hornetsa Gabeom Plotkinom te Rickom Schnallom, manjinskim vlasnikom Atlanta Hawksa. Ova odluka Jordanu sigurno nije bila laka, ali s druge strane očito više nema volje i živaca voditi gubitničku franšizu koja je u prošlih 12 godina – otkad je Jordan gazda- samo tri puta izborila play-off i svaki put ispali su u prvom krugu.

Podsjetimo, Michael Jordan postao je većinski vlasnik Charlotte Hornetsa 2010. godine, a navodno je tada platio oko 275 milijuna dolara.

Danas je procjena stručnjaka kako franšiza Charlotte Hornetsa trenutačno vrijedi oko 1,7 milijardi dolara.

Također se doznaje kako Jordan planira zadržati udio u klubu, ali opet s druge strane ako dođe ponuda koju on i ostali manjinski vlasnici ne mogu odbiti nije nemoguće da novi vlasnik preuzme cijeli klub. Slično kao nedavno Mat Ishbia koji je kupio Phoenix Sunse za četiri milijarde dolara.