OBRVAN NA GOLUŽU

Metković ponosan na svoja dva majstora; koji će slaviti?

21.01.2015 u 12:20

Bionic
Reading

Povijest odnosa hrvatskog i makedonskog rukometnog izbornika, Slavka Goluže i Ivice Obrvana, nadahnula je makedonske novinare da se prisjete njihovih zajedničkih trenutaka, koji su imali svojih uspona, ali i padova

Izbornici dvaju reprezentacija u odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u skupini B Svjetskog prvenstva u Kataru unose i dodatnu dozu rivaliteta – riječ je o gotovo dvadeset godina dugoj 'vezi' Slavka Goluže i Ivice Obrvana, piše Makedonski sport, a prenosi Idividi.

Obrvan je pet godina stariji od Goluže, no prve korake u rukometnom svijetu obojica su napravila u metkovskoj Mehanici. U redovima Zagreba osvojili su rukometnu Ligu prvaka 1992. i 1993. a zajedno su nastupali i u reprezentaciji Hrvatske, s kojom su osvojili brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Portugalu. 1999. obojica se vraćaju u Metković, gdje će hrvatskom klupskom rukometu donijeti posljednji europski trofej, Kup EHF-a.

Sudbine Obrvana i Goluže ponovno će ispreplesti 2012. kad u zagrebačkoj Areni, na završnom turniru SEHA lige, Vardar osvaja prvu titulu regionalnog prvaka. Osvajanje tek trećeg mjesta na tom turniru ocijenjeno je neuspjehom u RK Zagreb, pa je Obrvan smijenjen s klupe 'bijelih', a Goluža je ekspresno postavljen za novog trenera, istodobno obavljajući i funkciju hrvatskog izbornika.

Obrvan potom odlazi za izbornika Makedonije, s kojom je sada u prilici izboriti plasman u drugi krug SP-a s prve pozicije u skupini, a isto, dakako, želi i Goluža. Kako će se ovaj metkovski dvoboj rasplesti, saznat ćemo u srijedu oko 18:30, ali ako je suditi po Obrvanovim izjavama za makedonske medije, iako igra protiv 'svojih', posebnog emocionalnog naboja neće biti.

'Jedino što razmišljam jest kako odigrati dobru utakmicu protiv momčadi koja spada među 3-4 kandidata za naslov svjetskog prvaka. Nemam apsolutno nikakvih emocija, moja reprezentacija je Makedonija, ovi su igrači za mene najbolji', kazao je između ostalog Obrvan.

Nema sumnje kako su u Metkoviću, gradu u kojem je rukomet oduvijek bio najpopularniji sport, ponosni na svoja dva stratega. Koji će u srijedu slaviti?