Istria Youth Cup

Messijevi nasljednici iz Novigrada odlaze kao pobjednici

20.10.2018 u 18:48

Bionic
Reading

Sjajnim finalom između mladih nogometaša Barcelone i Benfice završilo je treće izdanje Istria Youth Cupa, koje je od 16. do 20. listopada u istarskom Novigradu okupilo više od stotinu mladih igrača koji su na tri terena u 16 utakmica pokazali svoje nogometno umijeće.

Pobjedu u finalu odnijela je Barcelona, koja je svladala Benficu 1:0 te je tako na tronu naslijedila prošlogodišnjeg pobjednika Red Bull Salzburg.

'Od prve godine u Novigrad dovodimo mlade nogometaše najboljih klubova današnjice, a svake godine trudimo se da turnir bude sve bolji. Uz sjajne utakmice ove smo godine imali i zanimljivu panel raspravu na kojoj su sudjelovali Zlatko Dalić i drugi vrhunski treneri. Zahvaljujem svima na dolasku i vjerujem da ćemo sljedeće godine turnir dodatno ojačati i pozicionirati ga kao nezaobilazan u kalendaru najboljih europskih, ali i svjetskih momčadi', rekao je nakon finala direktor turnira Ives Čakarun.

Momčad LA Galaxyja u svom prvom nastupu na turniru odmah je stigla do završnice te je u utakmici za treće mjesto rezultatom 5:1 poražena od strane zagrebačkog Dinama, koji je na ovom turniru slavio u premijernom izdanju 2016. godine.

Najboljim igračem turnira proglašen je Alastuey Jorge iz Barcelone, a nagradu mu je uručio Neven Šprajcer, predstavnik HNS-a, najbolji golman je Garcia Alejo Raul iz Barcelone kojem je priznanje dodijelio direktor NK Novigrad Zvonimir Hodak, dok je Bartolu Barišiću i Vinku Roziću, najboljim strijelcima turnira s četiri gola za Dinamo, priznanje dodijelila Lidija Poštić, voditeljica marketinga Aminess hotela i kampova.

Pobjednici turnira, mladi nogometaši Barcelone pehar su primili iz ruku zamjenice gradonačelnika Grada Novigrada, Sonje Šikanić, medalje za drugo mjesto igračima Benfice uručio je direktor Turističke zajednice Istarske županije, Denis Ivošević dok je momčadi Dinama brončane medalje uručila direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada, Vesna Ferenac.

Ovogodišnji Istria Youth Cup održao se pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza, Grada Novigrada i Aminessa, a organizatori turnira, Argentum sport, TZ Novigrad-Cittanova i NK Novigrad i treću godinu završili su zadovoljni učinjenim i u pozitivnom ozračju te s najavom povratka velikog dijela sudionika i dogodine.