argentina pod pritiskom

Messi si ne može dopustiti debakl protiv Hrvatske: Ovo je zadnja šansa!

20.03.2018 u 10:03

Bionic
Reading

Lionel Messi priznaje da mu je Svjetsko prvenstvo u Rusiji posljednja prilika za osvajanje najprestižnijeg reprezentativnog nogometnog natjecanja pa neuspjeh u grupi s Hrvatskom, Islandom i Nigerijom nikako ne dolazi u obzir...

Podsjetimo, argentinskom 30-godišnjem genijalcu jedino u karijeri fali trofej u dresu Argentine. U dva je navrata igrao u finalu Copa Americe i oba puta izgubio od Čilea, da bi najveće razočaranje doživio na SP-u u Brazilu 2014. godine, kada je u tijesnom finalu njegova izabrana vrsta u produžetku izgubila od Njemačke.

  • +11
Lionel Messi - zvijezda Barcelone i argentinske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Uoči nove svjetske nogometne smotre u Rusiji, na kojoj Messija u grupnoj fazi čeka i okršaj s Hrvatskom 21. lipnja u Nižnjem Novgorodu, slavni napadač Barcelone priznaje da neuspjeh ne dolazi u obzir, jer novu priliku za osvajanje najprestižnijeg reprezentativnog natjecanja teško da će imati.

'Sanjam kako podižemo pehar, a što je prvenstvo bliže san je sve češći. Bojim se da ako ne osvojimo naslov, novu priliku nećemo imati,' izjavio je Lionel Messi kojeg ne brine slaba forma argentinske reprezentacije tijekom kvalifikacija, u kojima su izborili plasman na SP tek u posljednjem kolu pobjedom protiv Ekvadora.

'Plakao sam zbog tri izgubljena finala koja nam nisu donijela apsolutno ništa. No, učinit ćemo sve da ovo prvenstvo za nas bude sjajno i sanjamo isto što i cijeli argentinski narod,' zaključio je briljantni nogometaš koji je nedavno praktički sam izbacio Chelsea iz Lige prvaka te još jednom pokazao koliku prevagu donosi na terenu.

Osim s Hrvatskom, Argentina je u grupi s Islandom i Nigerijom, a na otvaranju nokaut faze na putu do titule mogli bi joj se naći Francuzi, Portugalci ili Španjolci pa Messiju sigurno neće biti lako ostvariti svoj san...