POVRATAK NA POČETAK

Messi pronašao idealnog novog trenera Barcelone

09.01.2015 u 23:05

Bionic
Reading

Lionel Messi je održao sastanak s Barcinoim predsjednikom Bartomeuom te, tvrde španjolski mediji, ponudio svoje rješenje za novog trenera Barcelone. Ispune li mu iz uprave želju, tvrde isti izvori, Messi bi prestao razmatrati inozemne ponude za transfer

Nedavno je lanjski trener Barcelone Tata Martino rekao kako mu je brzo postalo jasno da ga Lionel Messi jednim pozivom može koštati posla, a čarobni Argentinac, ako je vjerovati napisima u španjolskim medijima, upravo i pokušava iskoristiti tu svoju moć.

Tijekom sastanka s klupskim predsjednikom Josep Mariom Bartomeuom navodno je izrazio želju da se na kormilo kluba vrati slavni Nizozemac Frank Rijkaard koji je u Barceloni bio trener i kada je Messi debitirao za najbolju klupsku momčad. Čini se kako su popucale sve veze između Messija i aktualnog trenera Luisa Enriquea, a Rijkaard se uvijek čini logičnom opcijom obzirom da je na Nou Campu već proveo pet trenerskih godina tijekom kojih je uzeo dva naslova europskog prvaka i Ligu prvaka 2005. godine.

Rijkaard je nakon odlaska iz Barcelone uglavnom odmarao. Četiri godine bio je bez posla, jednu sezonu vodio je Galatasaray, a dvije godine reprezentaciju Saudiske Arabije. Trenutno je baz angažmana.

Katalonci se rado prisjećaju naslova iz prve Rijkaardove trenerske ere