ZAGRIJAVANJE ZA RusijU

Messi demolirao Haiti; je li ovako moćna predstava Argentine zabrinula Dalića?

30.05.2018 u 12:29

Bionic
Reading

Nogometaši Argentine svladali su reprezentaciju Haitija sa 4:0 (1:0) u prijateljskoj utakmici odigranoj na stadionu Boca Juniorsa u Buenos Airesu, a kapetan domaće reprezentacije Leo Messi postigao je prva tri pogotka te asistirao Sergiju Agueru za četvrti. Dobra forma Argentine svakako je dodatno zabrinula hrvatskog izbornika Zlatka Dalića

Argentinci su nakon prvih 45 minuta imali mršavih 1:0 zahvaljujući pogotku Messija iz kaznenog udarca u 17. minuti. No, bilo je samo pitanje vremena kad će popustiti obrana 108. reprezentacije s FIFA-ine ljestvice.

Dogodilo se to u 58. minuti kad je Messi natrčao na odbijenu loptu i s nekoliko metara ju poslao u mrežu. U 66. minuti Pavon se probio između nekoliko igrača Haitija po lijevoj strani i idealno poslužio Messija na suprotnoj vratnici, a argentinski kapetan je lakoćom postigao i treći pogodak na utakmici. Samo tri minute poslije Messi se od strijelca prometnuo u asistenta. Vidio je utrčavanje Aguera, poslao mu idealnu loptu, a napadač Manchester Cityja hladnokrvno je poslao loptu u mrežu za konačnih 4:0.

Argentina je očekivano bila potpuno nadmoćna, imala gotovo cijelo vrijeme loptu u nogama, a od 21 udarca prema vratima Haitija, njih 11 išlo je u okvir. Argentinci su gostima dopustili samo jedan udarac na cijeloj utakmici, a ni taj nije zahtijevao intervenciju besposlenog vratara Caballera.

Argentinski izbornik Jorge Sampaoli utakmicu je započeo sa sljedećom postavom, koja je igrala u sustavu 4-3-3: Caballero - Salvio, Otamendi, Fazio, Tagliafico - Mascherano, Lo Celso, Lanzini - Messi, Higuain, Di Maria. U drugom poluvremenu Sampaoli je koristio još šestoricu igrača, a priliku su dobili: Rojo, Acuna, Banega, Meza, Pavon i Aguero.

Na sinoćnjem dvoboju 33-godišnji Javier Mascherano je odigrao 143. utakmicu u argentinskom dresu i tako posao novim rekorderom po broju nastupa za nacionalnu momčad, prestigavši Javiera Zanettija.

'Važnije od rezultata je to što smo se oprostili od svojih navijača i pokazali da u Rusiju odlazimo s nadom. Ne idema tamo kao favoriti, jer smo se mučili u kvalifikacijama, ali dobro smo trenirali i uvjeren sam da ćemo svi dati svoj maksimum', izjavio je Messi nakon utakmice koja je bila posljednja provjera argentinske reprezentacije prije odlaska na završni dio priprema za SP u Rusiji, koji će izabranici Jorgea Sampaolija odraditi u Barceloni.

Do početka natjecanja u Rusiji Argentina će odigrati još jednu prijateljsku utakmicu protiv Izraela, 9. lipnja u Jeruzalemu.

Prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu Argentinci će odigrati 16. lipnja protiv Islanda u Moskvi. Protiv hrvatske reprezentacije će igrati 21. lipnja u Nižnjem Novgorodu, a 26. lipnja će grupnu fazu natjecanja zaključiti u St. Peterburgu, gdje ih čeka dvoboj s Nigerijom.

Nema sumnje kako je i stručni stožer hrvatskog izbornika Zlatka Dalića pažljivo gledao ovu utakmicu uz detaljnu analizu nakon nje.

  • +11
Lionel Messi - zvijezda Barcelone i argentinske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.