NBA DOIGRAVANJE

Memphis i Indiana kod kuće slavili protiv favorita

12.05.2013 u 09:20

Bionic
Reading

Košarkaši Memphisa i Indiane poveli su s 2:1 u konferencijskim polufinalima doigravanja NBA lige. Memphis vodi protiv Oklahoma Cityja, a Indiana protiv New Yorka...

Memphis je dobio prvu domaću utakmicu protiv Oklahoma Cityja 87-81 u seriji, te je time još jednom dokazano da će u osnovnom dijelu sezone najbolja momčad na Zapadu, Oklahoma City, vrlo teško dalje gurati bez ozlijeđenog Russella Westbrooka. Memphis je, pak, i dalje savršen kada su u pitanju domaće utakmice u doigravanju.


Mnogo toga je Memphis dobroga napravio u noći sa subote na nedjelju. Odično je odigrao Marc Gasol (20 poena, devet skokova i četiri asista), s tim da je u drugom dijelu postigao čak 16 poena. I obrana Memphisa na Kevinu Durantu (Prince, Alllen i Pondexter) je bila odlična. Od ukupno 25 poena Durant je u posljednjih četvrtini postigao samo - dva!

Isto tako, Durant je 40 sekundi prije kraja promašio oba slobodna bacanja, što je bio posljednji mogući priključak Oklahome u ovom ogledu. Rezultat je bio neizvjesan od početka, pa do kraja, no u samu je zarvšnicu domaćin ušao sa šest poena prednosti, a osim dva promašena Durantova bacanja, pri samom kraju je krucijalnu tricu promašio Derek Fisher.


Jednako tvrdo je bilo u utakmici Indiane i New Yorka (82-71) nakon čega su Pacersi poveli 2-1. U niti jednoj četvrtini New York nije zabio preko 20 poena, samo je Carmelo Anthony postigao više od 10 poena u svojoj momčadi (21 poen i pet skokova), a momčad koja često živi od dalekometnih šuteva, ovom je prilikom pogodila samo tri trice kroz cijelu utakmicu.

Sa šutom od 35 posto iz igre i mizernih 27 posto za tri poena Knicksi nisu bili prava prijetnja borbenim Pacersima koje su predvodili Roy Hibbert (24 poena i 12 skokova), te sjajni Paul George (14 poena, osam skokova, te po pet dodavanja i ukradenih lopti).

NBA doigravanje, polufinale konferencija:

Istočna konferencija:

Indiana (4) - New York (2) 82-71 (Hibbert 24p, 12s, George 14p, 8s, 5a, 5ul / Anthony 21p, 5s)

Indiana vodi u seriji 2-1

Zapadna konferencija:

Memphis (5) - Oklahoma City (1) 87-81 (Gasol 20p, 9s, 4a, Conley 14p, 7s, 6a / Durant 25p, 11s, 5a)

Memphis vodi 2-1 u seriji