veliki uspjeh

Mektić i Škugor potukli tenisku elitu u Monte Carlu i osvojili najveću titulu u karijeri

21.04.2019 u 13:50

Bionic
Reading

Nikola Mektić i Franko Škugor osvojili su veliki turnir u Monte Carlu pobjedivši ove nedjelje u finalu Robina Haasea i Wesleyja Koolhofa, s dramatičnih 11:9 u odlučujućem setu...

Hrvatska je definitivno velesila u teniskoj igri parova. Nakon velikih uspjeha posljednjih godina Ivana Dodiga i Mate Pavića, na svoje su ove nedjelje došli Nikola Mektić i Franko Škugor koji su zajedno potukli elitu na ATP 1000 turniru u Monte Carlu.

Hrvatski par u finalu je igrao protiv Nizozemaca Robina Haasea i Wesleyja Koolhofa, a dvoboj nije mogao biti neizvjesniji.

U prvom setu u 13. igri Haase i Koolhof bili su bolji rezultatom 7:3, a na isti način naši su uzvratili u drugom setu. U trećem se igralo do deset osvojenih poena, a iako su Nizozemci vodili 9:8 i imali meč loptu, Mektić i Škugor to su preokrenuli i s 11:9 priveli posao kraju.

Za Mektića je to bio sedmi osvojeni ATP turnir u karijeri, treći na ATP 1000 razini, a prvi s Frankom Škugorom koji je nedavno trijumfirao i u Marakešu zajedno s Melzerom i ovo mu je peti osvojeni turnir, ali najveći u karijeri...

ATP Monte Carlo, finale parova:

Mektić/Škugor - Haase/Koolhof 6:7(3), 7:6(3), 11:9