EBEL LIGA

'Medvjedi' očitali lekciju Salzburgu!

14.03.2010 u 20:06

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka pobijedili su u Salzburgu domaći Red Bull u trećoj utakmici polufinala EBEL lige sa 4:1 te su tako smanjili zaostatak u seriji na 1:2. 'Medvjedi' su odigrali fantastičnu utakmicu te zahvaljujući nevjerojatnom Kristanu, ali i ostalim igračima, već u 30. minuti su imali vodstvo od 4:0

Nakon dva poraza u polufinalu EBEL lige od Red Bulla, u trećoj utakmici odigranoj u Salzburgu Medveščak je deklasirao domaćine pobijedivši sa 4:1. Ovo je vjerojatno bila najbolja izvedba 'medvjeda' ove sezone, a kakva je to tek utakmica bila. Kristan je bio nesavladiv na golu, napad Medveščaka je klizao puno bolje nego dosad, a obrambeni igrači su ginuli na terenu.

Već u trećoj minuti 'medvjedi' šokiraju domaće gledatelje; naime Jakopič je uspio svladati golmana Salzburga i odvesti Medveščak u vodstvo. Na krilima tog gola 'medvjedi' su počeli igrati kao u transu, pa je tako već u 18. minuti Medveščak povećao vodstvo na 2:0, a strijelac je bio Hečimović koji je pospremio jedan 'otpadak'.

U drugoj četvrtini zagrebački hokejaši u potpunosti su demontirali domaćine. Prvo je u 31. minuti Oullette skrenuo pak za vodstvo od 3:0, da bi samo par trenutaka kasnije bilo i 4:0 nakon kontre koju je završio Fox.

Domaći Salzburg je tek u 37. minuti uspio smanjiti preko Latusa, što je bilo i sve što smo vidjeli od austrijskih hokejaša. Četvrta utakmica doigravanja na rasporedu je u utorak u Zagrebu.