DRAMA U SALZBURGU

Medveščakov časni oproštaj od sezone

18.03.2010 u 18:07

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka izgubili su od Red Bull Salzburga sa 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) u petoj utakmici polufinalne serije, te su se oprostili od daljnjeg natjecanja. Gubili su 3:0, ali su minutu i 20 sekundi prije kraja stigli na minus jedan

Iako su uoči sezone priželjkivali ulazak među osam momčadi lige, hokejaši Medveščaka postali su pravi hit. I u petoj utakmici polufinalne serije, protiv Red Bulla u Salzburgu, potvrdili su epitet iznenađenja lige. Gubili su sa 3:0, ali su u 50. minuti preko Hećimovića smanjili na 3:1, a potom i u 59. na 3:2 preko Letanga, te punu Eisarenu pretvorili u kazalište.

Inače, sama je utakmica nudila zanimljiv hokej u kojem je Medveščak bio ravnopravan, na trenutke čak i bolji suparnik. No kao i u prošloj utakmici, svoje su prigode u pogotke pretvarali igrači Red Bulla. Medveščak nije uspio iskoristiti nekoliko dobrih prilika u prvoj trećini, dva puta su njegovi igrači pogađali vratnicu, dok je Red Bull iskoristio svoju prvu priliku i poveo sa 1:0 preko Daniela Welsera (4:52).

Početkom druge trećine domaći su poveli sa 2:0 nakon što se Thomas Koch (22:58) odlično snašao pred Kristanom te kaznio neopreznost naše obrane.

Kada je Michael Siklenka (48:12) sredinom treće trećine povisio na 3:0, izgledalo je da će Red Bull mirno privesti utakmicu kraju, ali samo minutu potom Koch je zaradio isključenje, a John Hećimović (49:17) odmah je iskoristio brojčanu prednost i smanjio na 3:1. U posljednjem dijelu utakmice igrači Medveščaka uspjeli su pritisnuti domaće u njihovu trećinu, te je kapetan Alan Letang (58:42) minuti i osam sekundi prije kraja postigao pogodak za 3:2.

Samu završnicu Medveščak je odigrao bez vratara, sa šest igrača na ledu, ali taj završni pritisak nije rezultirao izjednačenjem koje bi donijelo produžetak.

Hokejaši Red Bulla još uvijek čekaju suparnika u finalu jer Black Wingsi su smanjili prednost Vienna Capitalsa na 3:2.

Rezultati današnjih utakmica
Red Bull Salzburg - Medveščak 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) (Red Bull Salzburg se plasirao u finale sa 4-1 u pobjedama)
Vienna Capitals - Black Wings Linz 4:6 (3:1, 1:4, 0:1) (Viena Capitals vode sa 3-2)