je li izabrao mudro?

Među najplaćenijim je golmanima na svijetu, izabran je za najboljeg igrača Eura, a u PSG-u još uvijek nije dobio ni minute...

31.08.2021 u 11:15

Bionic
Reading

PSG je ovog ljeta napravio veliki posao dovođenjem Lionela Messija, ali i još nekolicine vrhunskih nogometaša. No, bez obzira na zvijezdani status, neki od njih čekaju debitantske minute u novom dresu

Lionel Messi, Achraf Hakimi, Danilo Pereira, Georginio Wijnaldum, Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma... Samo su neki od igrača koje su bogati vlasnici PSG-a uspjeli nagovoriti na dolazak u Grad svjetlosti.

Naravno, sve su poduprli bogatim plaćama, jer za dio njih nisu trebali platiti nikakvu odštetu.

Jedan od njih, a riječ je o 22-godišnjem golmanu Donnarummi, također je došao besplatno jer istekao mu je ugovor s Milanom. Pri tom je dobio plaću od čak 12 milijuna eura, što ga svrstava među najplaćenije golmane svijeta. A uz sve to, u PSG je stigao i s naslovom najboljeg igrača posljednjeg Eura, na kojem je s Italijom stigao do pobjedničkog pehara kontinentalnog prvenstva.

Međutim, Donnarumma se bez obzira na plaću, ali i taj zvjezdani status, još uvijek nije izborio za mjesto na golu PSG-a.

Reći će neki, možda mu treba duže vrijeme da uhvati formu, što sigurno i jest jedno od opravdanja, jer nakon osvojenog naslova s Italijom i nešto dužeg vremena, sigurno je kasnije i krenuo s pripremama.

No, činjenica je i ta da su svi njegovi suigrači iz pobjedničke talijanske momčadi, uključujući tu i suigrača iz PSG-a Marca Verrattija, već u pogonu. Neki su za svoje klubove odigrali i po tri utakmice.

Dakle, nije samo problem u ritmu treninga, već očito i u formi Donnarumminog glavnog konkurenta, 34-godišnjeg Kostarikanca Keylora Navasa, koji svojim obranama drži momčad Mauricija Pochettina na vrhu Ligue 1.

Naravno, s obzirom na velik broj utakmica koje će PSG imati ove sezone, za očekivati je da će i Donnarumma dobiti svoju priliku, ali pitanje je do kada će je čekati ali i hoće li to zadovoljiti njegove apetite.

Jedino što talijanskog golmana možda može utješiti jest i činjenica da ni Sergio Ramos, koji pak nije ni nastupio na Euru, te je u punom trenažnom procesu, također 'grije klupu'.