BRAVO ZA LUKU

Mediji oduševljeni: Modrić je zaslužan za Realovo uskrsnuće

05.03.2013 u 23:37

Bionic
Reading

Španjolski mediji prepuni su hvale na račun igre madridskog Reala, ali posebno Luke Modrića koji je ulaskom napravio preokret protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu

Real Madrid u četvrtfinalu je Lige prvaka. Iako su 'kraljevi' iz Madrida gubili na Old Traffordu od Uniteda 1:0, ulaskom u 59. minuti te golom u 66. Luka Modrić je započeo preokret i na kraju slavlje Real Madrida usred Manchestera.

Španjolski mediji nakon utakmice divili su se trenerskim majstorijama Josea Mourinha, igri Cristiana Ronalda te Luke Modrića.

'Tijek utakmice dramatično je izmijenio crveni karton Nanija, no i Real je imao svoju ulogu u preokretu. Mourinho je na teren poslao Modrića koji je bio ključ za Realovo uskrsnuće na Old Traffordu. Hrvat je, kao što je to već pokazao na utakmici protiv Barcelone, tražio loptu, povezivao igru Reala da bi na kraju majstorskim udarcem s ruba šesnaesterca utišao Old Trafford. Od tog trenutka sve je bilo lakše', piše Marca.


'Predstavom u Manchesteru Modrić je dobrim dijelom otplatio svoj transfer i pokazao zašto je doveden. Njegov udarac sa 20-ak metara je bio jednostavno savršen, bez greške. Lopta je na putu još pogodila vratnicu i završila u golu. Udarac je bio san' piše AS.

'Ušao je umjesto Arbeloe, a Madrid je onda počeo pritiskati na izjednačenje protiv Uniteda oslabljenog za jednog igrača. Pokazao je svoju klasu i viziju istog trenutka. Zabio je 'bijesni' pogodak za izjednačenje sa 25 metara', piše Goal.com koji ga je ocijenio s odličnom 3,5 koliko ima i Raphael Varane te Sami Khedira. Ronaldo je ocijenjen sa 3, a jedini je četvorku dobio Diego Lopez.

I BBC hvali Modrića, neovisno što je eliminirao engleski klub iz Lige prvaka.

'Modrić je imao uspona i padova otkako je otišao u Madrid, ali ovo je vrhunac njegove dosadašnje karijere', smatraju na BBC-u.

Liga prvaka, Završnica
Manchester United 1 2 Real Madrid
Strijelci
1:0 S. Ramos (ag, 48') 1:1 L. Modric (66')
1:2 C. Ronaldo (69')
Sastavi
D. De Gea
N. Vidic
R. Ferdinand
P. Evra
Rafael (87' A. Valencia)
T. Cleverley (73' W. Rooney)
R. Giggs
M. Carrick
D. Welbeck (81' A. Young)
L. Nani
R. Van Persie
D. Lopez
S. Ramos
R. Varane
F. Coentrăo
Ă. Arbeloa (59' L. Modrić)
M. Ă–zil (71' Pepe)
O. Xabi Alonso
S. Khedira
C. Ronaldo
Á. Di María (45' Kaká)
G. Higuaín
Žuti kartoni
P. Evra 18'
M. Carrick 72'
Ă. Arbeloa 38'
Kaká 73'
Pepe 88'
Crveni kartoni
L. Nani 56'