ODJECI SPEKTAKLA

Mediji oduševljeni; Brazilci svojeg velikana prozvali Hrvatom!

12.04.2016 u 09:40

Bionic
Reading

Iza nas je najveći borilački spektakl ikad održan na ovim prostorima. Borbe prepune akcije, sjajnih poteza i nevjerojatna energična publika koja je stvorila atmosferu za pamćenje, rezime su UFC-ovog posjeta Hrvatskoj. Veličanstvena zagrebačka večer, koju su osim boraca obilježile i tribine, nije prošla nezapaženo u stranim medijima čije vam reakcije i pohvale donosimo u nastavku članka

Energična, MMA obrazovana, korektna, glasna, samo su neki od epiteta kojima su etablirani svjetski mediji častili navijače u zagrebačkoj Areni, a Brazilci su otišli toliko daleko da su Junioru dos Santosu nadjenuli novi nadimak. Bivši teškaški prvak od sada je Junior 'Croata'.

Junior Croata! Naslov je na najpopularnijem brazilskom borilačkom portalu – Combateu, koji javlja kako je, unatoč pobjedama nad Mirkom Filipovićem i Stipom Miočićem, JDS uživao u nevjerojatnoj podršci domaćih navijača.

'Sjajne borbe u Zagrebu, UFC nije razočarao u svom debiju u Hrvatskoj', javlja Real Sport, a prenosi Fight Site

'Promukla publika je odigrala svoju ulogu u živahnoj atmosferi u glavnom gradu Hrvatske. Europska publika uvijek stvori dobru atmosferu. Energija u takvoj atmosferi se rijetko kad spuštala. Domaći borci su sasvim očekivano dobili sjajan prijem, ali svaki borac koji je ušetao u oktogon je počašćen najvećim poštovanjem i pljeskom pa čak i u porazu', analizirao je publiku poznati Mirror.

'Nakon izvanredne noći pune akcije, europski eventi mogu ići samo u dobrom smjeru. Publika u Zagrebu bila je energična od prve borbe večeri te je u nekoliko navrata stvorila atmosferu takvu da nam se učinilo kako će krov Arene eksplodirati. Osim što je bila glasna, publika je bila i MMA obrazovana te puna poštovanja prema svim borcima', javlja ugledni Independent.

Sjajnu kratku analizu UFC-ovog Fight Nighta u Zagrebu, dao je i svjetski poznati borilački portal Bloody Elbow.

'Stvarno je šteta što se Cro Cop nije borio, ali ovaj UFC-ov event je bio dovoljno zabavan da ublaži taj udarac. UFC-u je u njihovom debiju na hrvatskom tlu pomoglo i to što su na popisu borbi svoje mjesto pronašli mladi i uzbudljivi borci u kombinaciji s renomirani teškašima i lokalnim favoritima. Ovo je na papiru bio savršeni event za Fox Sports 1 – izložio je talente i dao im medijski prostor, posložio situaciju na dnu i sredini kategorija te je imao solidnu glavnu borbu koja je možda već sad oblikovala budućnost vrha teške kategorije.'

Sjajne su ovo reakcije i pohvale za Zagreb i UFC-ov prvi posjet ovom dijelu Europe. Poslom odrađenim u glavnom gradu Hrvatske bio je zadovoljan i James Elliot, dopredsjednik UFC-a za Europu, Bliski istok i Aziju, koji će zajedno s ostatkom UFC-a sasvim sigurno u obzir uzeti ove reakcije i možda nas jednog dana napoznatija borilačka promocija ponovno posjeti. Interes postoji, podloga je napravljena, a i dodatno je osnažena veza s Fight Channelom, lokalnim partnerom koji je odigrao veliku ulogu u organizaciji ovog povijesnog događaja.