TENISKI ŠOK U KINI

Meč života: Slovak 'okrenuo nemoguće' i izbacio Nadala

03.10.2014 u 16:41

Bionic
Reading

Nakon ispadanja Marina Čilića u četvrtfinalu Pekinga uslijedilo je najveće tenisko iznenađenje tjedna, pa i mjeseca. Slovački kvalifikant Martin Kližan u fantastičnom je meču svladao drugog igrača svijeta Rafaela Nadala

Nadal se u Pekingu vratio nakon ozljede koja ga je od terena udaljila proteklih 11 tjedana. Još od Wimbledona i poraza od mladog Australca Kyrgiosa.

Snažni španjolac je uvodna dva nastupa u kineskoj prijetolnici odradio na uvjerljiv način. Lakoćom je izbacio Gasqueta i Gojowczyka (koji je prethodno izbacio Ivu Karlovića) i u istom stilu započeo meč protiv Slovaka koji je u Pekingu nanizao pet pobjeda, a do Nadala došao uvjerljivim nastupom protiv povremeno sjajnog Latvijca Gulbisa.

Nadal je prvi set dobio nakon male drame u tie breaku te u drugom bio na bod od dvostrukog breaka za rezultat 5:2. Kližan se izvukao, spasio servis za meč drugog igrača svijeta i - nije se zaustavio.

Izborio je treći set i posve opustio ruku, te s konačnih 7:6(7), 4:6, 3:6 izborio polufinale u kojem ga čeka Čeh Tomaš Berdych. Ako je izbacio Gulbisa i Nadala, može i Berdycha no već je sada taj 25-godišnjak iz Bratislave napravio najveći rezultat karijere na velikim turnirima. Ima dva naslova (St Peterburg 2012. i München ove godine), a treći bi bio apsolutna senzacija. Već i plasman u polufinale je daleko više od predviđenog.

Ni potezi 's onoga svijeta' nisu spasili Nadala protiv Kližana