MASTERS 1000

Meč u dva seta trajao više od šest sati; mučenje je tako igrati, ali nije bilo druge

Bionic
Reading

Ruski tenisač Danil Medvjedev drugi je finalist zemljanog ATP Masters 1000 turnira u Rimu nakon što je pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa 7-5, 7-5

Kiša je predstavljala veliki problem ovom drugom polufinalu u Rimu te je na duže vrijeme prekinula meča kod 4-4 u prvom setu, a potom i kod 5-4 za Tsitsipasa. Kada su se u večernjim satima vratili na teren Medvjedev je dobio pet gemova u nizu.

Dobio je prvi set sa 7-5 te poveo 2-0 u drugom. Tsitsipas je uspio vratiti break minusa, ali je ponovno pao u završnici seta. Kod 5-5 Medvjedev je napravio novi break i potom mirno odservirao za pobjedu. Uz dugotrajne kišne prekide meč je trajao nešto više od šest sati.

U nedjelju će 27-godišnji Medvjedev tražiti svoju jubilarnu dvadesetu ATP titulu u karijeri, ali i prvu na zemljanoj podlozi. U karijeri je samo jednom igrao finale nekog turnira na zemlji, dogodilo se to 2019. godine u Barceloni kada je poražen od Dominica Thiema 4-6, 0-6.

U finalu će Medvjedev igrati protiv 20-godišnjeg Danca Holgera Runea koji je u prvom polufinalu pobijedio Norvežanina Caspera Ruuda 6-7(2), 6-4, 6-2. Ruud je imao 1-0 u setovima te vodstvo 4-2 u drugom.