'IZNEVJERIO SAM NACIJU'

McLaren se vraća na Wembley, opet ga čeka Hrvat

24.05.2014 u 12:29

Bionic
Reading

Nekadašnji engleski izbornik Steve McClaren ostao je u sjećanju engleskim navijačima po neuspjehu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine i porazu od Hrvatske na Wembleyu 3-2

Nogometaši Derby Countyja i Queens Park Rangersa danas će na Wembleyu odlučiti o tome tko će od sljedeće sezone ponovno biti član Premierlige. Derby County predvodi Steve McClaren koji se tako vraća na Wembley gdje je proživio najteže trenutke svoje karijere.

McClaren je bio izbornik reprezentacije Engleske koja je u studenom 2007. godine na Wembleyu poražena od Hrvatske 3-2 i tako ostala bez Europskog prvenstva, a svima je ostala slika McClarena s kišobranom uz aut liniju pa je tako i dobio nadimak 'Wolly with the Brolly'.

'Uopće ne razmišljam o Hrvatskoj, da razmišljam o tome, ne bih danas bio na Wembleyu. U toj priči najteže je bilo što se nismo kvalificirali i kako sam rekao te večeri, osjećam da sam iznevjerio cijelu naciju. To je nešto s čim moram živjeti, nadimak me ne pogađa. Bilo je to davno i puno vode proteklo je ispod mosta od tog susreta. Sada sam na Wembleyu s Derbyjem i ponosan sam zbog tog,' tvrdi McClaren.


Čovjeka s kišobranom očekuje dvoboj protiv jednog od krvnika iz te večeri, Nike Kranjčara. Kranjčar je doveo Hrvatsku u vodstvo nakon vrlo loše reakcije vratara Carsona i ima priliku još jednom rastužiti McClarena koji ovaj put neće koristiti kišobran iako je najavljena kiša i danas u Londonu.

Kranjčar je te čarobne večeri načeo vratara Carsona i ponovno 'prijeti' Steveu Mclarenu