mlada i zrela zvijezda

Mbappe kakvog ne poznajemo; pričao je o djetinjstvu i milijunima, a njegova majka sve iznenadila priznanjem o tajnim i čudnim izlascima s društvom

17.12.2021 u 14:01

Bionic
Reading

Kylian Mbappe, jedan od najboljih nogometaša svijeta, već mjesecima je prisutan u medijima jer nije produžio ugovor za PSG i čini se da uskoro prelazi u Real Madrid. No, njegova priča i počeci su nešto o čemu rijetko govori

Od prije je poznato kako je 22-godišnji Kylian Mbappe odbio već dvije ponude čelnika PSG-a. I to ne bilo kakve ponude jer bi navodno imao godišnju plaću od 45 milijuna eura neto čime bi postao najbolje plaćeni nogometaš svih vremena.

No, ogroman novac vrti se oko ovog nogometaša od njegovih najranijih dana, a njegova majka Fayza Lamari kaže kako je odavno navikao na takve stvari.

'Nije mogao izlazi van s društvom kao svi ostali... Istina, nekada je to radio u tajnosti, zamaskiran. Srce mi je znali stati zbog toga', ispričala je Mbappeova majka za francuske medije.

U društvu s njom na razgovoru je bio i glavni junak – njezin sin Kylian Mbappe.

'Niko nije očekivao Kyliana Mbappea u crvenoj 207-ci (Peugeot)', rekao je uz osmijeh dodavši:

'Pa nisam ja Don Juan zaključan u palači i koji izlazi samo tajno da se vidi sa svojom princezom. No, mogu to reći ovako, moj odlazak na neki događaj ili tulum zahtijevao je određenu pripremu', otkrio je Mbappe koji je već kao tinejdžer zarađivao ogroman novac.

Ali isto tako želio je ostati u kontaktu sa svojim vršnjacima, želio je ostati normalan. Želio je imati normalno djetinjstvo…

Priznao je da mu zaista novac i zarađeni milijuni eura nisu na prvom mjestu.

'Životno iskustvo je najvažnije, važnije od novaca. S novcem imam tih odnos; znam da je važan i sretan sam što ga toliko imam, ali nije novac ono što me gura svaki dan. Ja sam gladan za istraživanjima, putovanjima, upoznavanju drugih nogometaša, drugih kultura', dodao je iskreni Mbappe koji je zbog karijere često ostao uskraćen za neke obične stvari koje je nabrojao. Ali toga je bio itekako svjestan.

'Iskreno, bilo mi je teško na početku jer svi te smatraju nekakvim draguljem. Srećom, roditelji mi ništa nisu pričali. Nisu govorili o iznosima. I dobro su napravili. Kako da odgojiš 14-godišnjeg dječaka ako mu kažeš da vrijedi milijune eura?', kaže mladi nogometaš PSG-a koji će novim ugovorom, bilo u Parizu ili Madridu, postati puno, puno bogatiji nego što je trenutačno.

Ali sudeći po njegovom razmišljanju puno je zreliji od svojih vršnjaka i jako dobro zna što taj ogroman novac donosi. No, kako god se okrene bio je ovo Mbappe kakvog ne poznajemo.

  • +8
Utakmica 5. kola Lige prvaka: Manchester City - PSG Izvor: EPA / Autor: Peter Powell