NEPOBJEDIV

Mayweather Jr. obranio naslov u velteru po WBC verziji

05.05.2013 u 12:10

Bionic
Reading

Floyd Mayweather Junior, 35-godišnji američki boksač, obranio je titulu svjetskog prvaka u velter-kategoriji prema WBC verziji, u noći sa subote na nedjelju...

U MGM Grand Gardenu u Las Vegasu je Mayweather Jr., jednoglasnom odlukom sudaca, pobijedio izazivača Victora Guerrera i tako nastavio svoj savršeni 'ples' među konopcima. Naime, Mayweather, kojeg je Bild proglasio za najplaćenijeg svjetskog sportaša tijekom prošle 2012. godine, sada ima omjer u karijeri 44-0. Podsjetimo da je nedavno dotični boksač iznio svoj veliki cilj, da karijeru završi bez poraza.

Premda je Guerrero ostao na nogama tijekom cijelog meča suci nisu imali dvojbe, pa su sva trojica uz 117-111 proglasili pobjedu Mayweathera.

Inače, kontroverzan je bio početak ovog meča, jer su otrovne strelice odaslane iz oba tabora prema suparniku. U ringu je, pak, Guerrero bio odličan tijekom prve dvije runde, kada je bio opasniji borac s direktnijim udarcima. No, kako je borba odmicala Mayweather je bivao sve stabilniji. Ritmom je gušio suparnika i zadavao mu sve jače udarce, čime je trasirao put prema novom slavlju.