je li to pravi meč?

Mayweather ispisuje povijest, sin legende traži da mu se to oduzme!

23.08.2017 u 14:11

Bionic
Reading

U slučaju pobjede nad Conorom McGregorom postat će Floyd Mayweather s omjerom pobjeda i poraza 50-0 najuspješniji boksač svih vremena, a sin Rockyja Marciana smatra da mu trijumf u takvoj borbi ne bi trebao biti priznat...

Podsjetimo, Rocky je bio teškaški šampion svijeta koji je tijekom pedesetih nanizao 49 pobjeda i umirovio se neporažen.

Do istog omjera stigao je i Mayweather trijumfom u svojoj velter kategoriji protiv Berta prije dvije godine te se također umirovio pa se činilo da će ostati izjednačen na vječnoj listi s velikanom iz prošlosti.

  • +9
Floyd Mayweather i Conor McGregor, sučeljavanje u Los Angelesu Izvor: Reuters / Autor: Gary A. Vasquez

No, dogovoren je ovog ljeta kontroverzni meč s Conorom McGregorom u kojem pobjedom može postati najbolji svih vremena, a sin Rockyja nije time impresioniran.

'Što god se dogodilo, pobijedio ili izgubio, mislim da se to ne bi trebao ubrajati u profesionalnu njegovu karijeru,' izjavio je Josh Peter za USA Today te naglasio da je dogovoreni spektakl u Las Vegasu više egzibicija.

Autor: Youtube

No, iako se UFC-ov prvak McGregor nikad u životu nije profesionalno boksao, meč je dobio odobrenje od komisije pa će vrlo vjerojatno i Marcianov rekord biti premašen, no sin vjeruje da je Rockyjev uspjeh ipak veći.

'Teškaši s razlogom imaju najveći postotak mečeva koji završavaju nokautom. Veći su, jači i jedan udarac može sve riješiti. Puno je teže ostati neporažen nego u nižoj kategoriji, gdje ima više mečeva u kojima samo treba skupiti više bodova od protivnika. A ova borba neće biti zanimljiva pa me ne zanima,' zaključio je Peter.

  • +4
Floyd Mayweather Jr. VS Marcos Maidana Izvor: Reuters / Autor: Steve Marcus