VRAĆA SE PETRA

Mats Wilander nahvalio tužnu hrvatsku slavljenicu

19.01.2015 u 14:25

Bionic
Reading

Petra Martić je na svoj rođendan izgubila meč prvog kola Australian opena protiv jedne od favoritkinja turnira Marije Sharapove, no vratila je vjeru u svoj tenis i izazvala lijepe komentare neosporne teniske legende

Petra Martić je prošla kvalifikacije Australian opena i nemilosrdan ždrijeb dodijelio joj je, baš na 21. rođendan, drugu nositeljicu Mariju Sharapovu koja je u naponu svojih mogućnosti. Nadigravala se Petra odlično u prvom setu s glasnom Mašom, ali pravu priliku zapravo nije imala. Ipak, pokazala je na velikoj pozornici da je opet spremna na borbu 's velikim curama' i da se ima pravo nadati proboju s trenutno 184. mjesta WTA ljestvice.

Petra je 2008. osvojila svoj prvi seniorski turnir Zagreb Ladies Open, ali nije još dosegnula visine koje su joj predviđali. Ima tri ITF pokala, ali još čeka svoj prvi WTA naslov. Prvi finale (prije dvije godine) morala je predati, a najviši renking joj je 42. mjesto iz ljeta 2012. godine. Teniska legenda Mats Wilander, stručni komentator Australian opena, najavio je ogled sa sjajnom Ruskijom i osvrnuo se na povratak Petre Martić.

'Danas joj ne bih želio biti u koži protiv 'red-hot' Sharapove, ali Petre se sjećam kao igračice čiji sam tenis volio gledati. Drago mi je da je opet na velikoj sceni jer je ona sposobna za veliku igru. Imala je problema u karijeri, ali ima dobar stil i nadam se da će uhvatiti ritam u kojem smo ju znali gledati,' zaželio je slavljenici veliki Šveđanin koji je veliku karijeru završio sa sedam Grand slam titula.


Ipak, u uspjeh protiv Sharapove nije vjerovao.

'Tenis je nepredvidiv i sve je moguće, ali Maria je trenutno u sjajnom stanju i fizički i psihički, te obožava veliku pozornicu. Ne znam što bi Martić trebala napraviti da iznenadi, iskreno mislim - ništa,' dobro je predvidjelo 'iskusno oko' ishod meča koji je završio rezultatom 6:4, 6:1.

Uspon forme Petre Martić odlična je vijest i za izbornicu Majoli koja je Petru uvrstila za mečeve Prve skupine Fed Cupa koji će se za dva tjedna početi održavati u Budimpešti. Hrvatska će snage odmjeriti sa Belgijom, Litvom i Izraelom. Ambicije su jasne, ulazak u Svjetsku skupinu. Hrvatska ima sjajnu perspektivu u ženskom tenisu, a Iva Majoli u svim dugoročnim nacrtima ima upisano Petrino ime.

Četverominutni sažetak meča iz Rod Laver Arene