JAKO LIJEPA PRIČA

Mathias Chago ostao vezan uz svoj osječki klub

03.02.2016 u 15:38

Bionic
Reading

Jedan od najboljih igrača hrvatske nogometne lige proteklog desetljeća Mathias Chago danas igra u iranskom Fooladu, ali ne zaboravlja koja mu je bila prva europska destinacija

Ljeto koje je u Dinamo vratilo Josipa Kužea i dovelo Mathiasa Chagu iz osječkog Metalca bilo je početak još uvijek aktualne dominacije plavih. Chago je u liniji s tadašnjim kapetanom Mamićem pokazivao da može igrati za još veće europske klubove, no niz ozljeda i bolesti odnijeli su mu tu priliku.

Kada je došao bio je jedini koji je iskreno rekao da se što prije - želi prodati. Radio je s Miljenkom Rakom i kada bi sezona bila gotova, no nije imao sreću na svojoj strani. Ovakva, ozljedama opterećena, karijera odvela ga je u Iran preko posudaba u Puli i Lokomotivi. Gdje god je bio ostavio je trag, a danas je 32-godišnji neupitni prvotimac Foolada. Čak je u zadnjem kolu i zabio gol za pobjedu.


No, nije zaboravio Osijek. Na Dravu je došao kao tinejdžer i tri je sezone čekao priliku koja će doći pozivom iz Maksimira. Na tom putu pomogao mu je i tadašnji menadžer Boro Ivković koji za 24 sata otkriva kako je Kamerunac i danas u Metalcu poseban gost.

'Svake nam godine Chago donese koliko može. Neće proći godina da zaboravi. Prošle godine opskrbio nas je dresovima i gaćicama, njegove donacije nas znaju spašavati,' kaže Ivković i dodaje:

'Evo, baš nedavno je donio 20 lopti za seniore i 50 za omladinsku školu. Dodao je i 50 majica za treninge, 50 markera... Puno to znači u ovakvim vremenima,' završava Ivković.

Ovako je igrao Chago u svojoj prvoj Dinamovoj kampanji