PREMIER LIGA

Mateo Kovačić pojavio se na terenu i doživio poraz od Southamptona; Oršić i Ćaleta-Car mogli su samo navijati

18.02.2023 u 18:21

Bionic
Reading

Hrvatski veznjak Mateo Kovačić odigrao je čitav susret za Chelsea u 0:1 (0:1) domaćem porazu od posljednjeplasiranog Southamptona u susretu 24. kola engleskog nogometnog prvenstva

Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Ward-Prowse (45+1) sjajno izvedenim slobodnim udarcem na početku sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Bila je ovo četvrta uzastopna prvenstvena utakmica Chelseaja bez pobjede, u prethodne tri su uzeli barem po bod, ovoga puta niti to, pa je sastav sa Stamford Bridgea deseti na ljestvici sa 31 bodom.

>> Oršićev menadžer o situaciji koja bi 'ubila' svakoga: Da smo znali što će se dogoditi...

Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car nisu konkurirali za nastup u momčadi Southamptona koji je i s ovom pobjedom ostao na dnu sa 18 bodova, jednim manje od 19. Leeds Uniteda, a tri više od 17. Evertona i 18. Bournemoutha.

Manchester City se nije uspio vratiti na vrh ljestvice jer je na gostovanju kod Nottingham Foresta odigrao samo 1:1. City je poveo pred kraj prvog poluvremena sjajnim udarcem Bernarda Silve (41), no propustio je niz prilika za povećanje prednosti i zato bio kažnjen u završnici kada je Wood (84) poravnao.

Drugi City sada ima 52 boda, dva manje uz utakmicu više od vodećeg Arsenala koji je ranije u subotu sretno sa 4:2 (1:2) kao gost svladao Aston Villu.

Domaći su dva puta vodili, nakon lijepih akcija mrežu Topnika tresli su Watkins (6) i Coutinho (31), no Arsenal je uzvraćao eurogolovima. Na 1:1 je izjednačio Saka (16) bombom sa 15-ak metara, za 2:2 pogodio je Zinčenko (61) jakim prizemnim udarcem s vrha kaznenog prostora, da bi londonski klub u vodstvo stigao u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je udarac Jorginha pogodio gredu i zatim se odbio od glave domaćeg vratara Martineza (90+3-ag) te odsjeo u mreži.

Konačni rezultat postavio je Martinelli (90+8) pogotkom u praznu mrežu jer je u posljednjim sekundama nadoknade pred vrata Arsenala stigao i Martinez, no domaći su izgubili loptu i to platili još jednom loptom u svojoj mreži.

Standings provided by Sofascore