BUNDESLIGA

Borna Sosa ne zabija često, ali kada zabije ti golovi imaju posebnu težinu; Bayern zna s PSG-om, ali s ovima ne zna i ne može

18.02.2023 u 18:04

Bionic
Reading

Lider njemačkog nogometnog prvenstva Bayern München izgubio je na travnjaku Borussije Mönchengladbach s 3:2 u 21. kolu njemačkog prvenstva i ugrozio poziciju na vrhu.

Borussia (M) je pobjedom produžila niz nepobjedivosti protiv Bayerna na pet utakmica u svim natjecanjima. I sigurno su klub s najdužim takvim stažom u ogledu protiv bavarskog velikana.

Bayern je u utakmicu ušao osnažen pobjedom nad PSG u Parizu u Ligi prvaka, no nakon samo deset minuta isključen im je branič Dayot Upamecano. Igrajući s igračem manje 80 minuta, Bayern je doživio drugi poraz u svim natjecanjima u sezoni 2022/23, nakon ligaškog poraza kod Augsburga sredinom rujna.

Golove za Gladbach zabili su kapetan Lars Stindl (13), Jonas Hofmann (55) i Marcus Thuram (84), dok je Eric Maxim Choupo-Moting izjednačio u 35. minuti, a Mathys Tel dao privid nade u dodanom vremenu (90+3).

Ovim porazom Bayern ostaje na 43 boda, jedan više od Union Berlina (42), koji u nedjelju popodne dočekuje Schalke i koji u slučaju pobjede može povesti. Borussia Dortmund (40) može se vratiti u egal s Bayernom ako u nedjelju uspije pobijediti protiv berlinske Herthe.

Josip Stanišić je ostao na klupi Bayerna.

Poraz Bavaraca iskoristili su i Freiburg i Leipzig, koji su se pobjedama u gostima približili lideru na tri, odnosno četiri boda.

Nogometaši Freiburga slavili su u gostima kod Bochuma s 2:0, a strijelci su bili Mihael Gregoritch u 39. i Lukas Huler u 51. minuti. Freiburg je četvrta momčad lige sa 40 bodova, dok je Bochum na 16. poziciji sa 19 bodova.

Pobjedu na gostujućem terenu upisao je i Leipzig koji je golovima Emila Forsberga u 14., Konrada Leimera u 85. i Dominika Soboszlaja u 92. minuti svladao Wolfsburg Nike Kovača s 3:0. Bartol Franjić je ostao na klupi domaćina, a Joško Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za goste. Leipzig je i dalje peti na tablici i ima 39 bodova, dok je Wolfsburg sedmi sa devet bodova manje.

Nogometaši Stuttgarta su na svom terenu pobijedili Köln rezultatom 3:0, a drugi gol je zabio hrvatski reprezentativac Borna Sosa. On je u 59. minuti postigao predivan gol u gornji kut iz slobodnog udarca.

Stuttgart je nakon četvrte pobjede u sezoni 14. na ljestvici s 19 bodova, dok je Köln i dalje 11. s 26 bodova.