ipak su se dogovorili

Mateo Kovačić napokon može odahnuti; ovo je najbolje rješenje za našeg reprezentativca

14.05.2019 u 12:05

Bionic
Reading

U Engleskoj je sezona završena, ali Mateo Kovačić (25) nije imao mira. Nogometaš madridskog Reala na posudbi u Chelseaju na odmor je otišao razmišljajući gdje će nastaviti karijeru. Naime, Zinedine Zidane ne vidi ga u svom Realu, a Chelsea bi ga otkupio, ali je dobio zabranu transfera u sljedeća dva prijelazna roka

Sigurno je da Mateo Kovačić (25) proteklih tjedana baš i ne spava najbolje. Ne, nije on osobno učinio ništa loše, hrvatskom su se reprezentativcu jednostavno 'zvijezde loše posložile' te bi mogao ispaštati zbog tuđih grijeha.

Naime, Kovačić je u Chelsea stigao iz Reala na jednogodišnju posudbu bez prava otkupa. No, Zinedine Zidane ga više ne vidi u svojim planovima i 'novom' Realu, a Chelsea je vrlo zainteresiran za našeg nogometaša, ali... Da, uvijek taj ali. Chelsea je dobio opaku kaznu, sljedeća dva prijelazna roka ne smije kupovati igrače jer je kršio pravila Uefe oko dovođenja mladih igrača.

I tako se Mateo Kovačić preko noći našao u 'neobranom grožđu', ni na nebu, ni na zemlji. U Real se može vratiti, trenirati i uzimati plaću, ali kako sada stvari stoje priliku više neće dobiti. U Chelseaju pod vodstvom Maurizija Sarrija nije briljirao, ali odigrao je 46 utakmica u svim natjecanjima, često je ulazio s klupe, ali je - zadovoljio.

Španjolski mediji sada ističu kako su Real i Chelsea ipak pronašli način da odrade dugo očekivani posao, a ključ svega je baš Mateo Kovačić. Dakle, Eden Hazard, koliko god svi negirali njegov odlazak iz Chelseaja, ipak odlazi. I to u Real. Taj je transfer već odavno dogovoren i čeka se samo službena potvrda. No, Real je odbio platiti 150 milijuna eura odštete za Hazarda i uključio Kovačića u cijelu priču.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Englezi su uvjereni kako će Real Madrid Chelseaju za Edena Hazarda isplatiti odštetu od oko 100 milijuna eura i prepustiti Matea Kovačića! Tom bi 'akcijom' Chelsea izigrao Uefinu zabranu transfera jer Kovačić se niti ne bi vraćao u Real, njegova bi se posudba samo nastavila, a službeni bi se transfer službeno odradio tek u ljeto 2020. godine kad kazna zabrane kupovine novih igrača 'bluesima' istekne.

Na kraju bi svi profitirali, istina da bi Chelsea ostao bez svog najboljeg igrača, ali i s punom blagajnom za neki senzacionalni transfer u ljeto 2020. godine. No, 'bluesi' bi dobili Matea Kovačića koji još uvijek nije potvrdio sve svoje potencijale, ali je pouzdan igrač na kojeg se Sarri može osloniti u sljedećoj sezoni.