atp masters 1000 madrid

Pavić i Mektić nastavljaju s razočaravajućim nastupima ove sezone; što se događa s nekad najboljim svjetskim parom?

05.05.2022 u 15:28

Bionic
Reading

Olimpijski pobjednici iz Tokija, hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić nastavili su sa skromnim rezultatima u 2022. godini izgubivši u susretu 2. kola ATP turnira iz serije Masters 1000 u Madridu. Bolji su bili još jedan hrvatski igrač Ivan Dodig i Talijan Simone Bolelli 7-5, 3-6, 10-6

Bio je ovo treći uzastopni poraz Nikole Mektića i Mate Pavića, nakon finala Beograda i poraza u prvom nastupu u Rimu.

Mektić i Pavić su u prvom setu prvi stigli do prednosti oduzevši servis Ivanu Dodigu za vodstvo 5-3. Do te su prednosti stigli iskoristivši četvrtu 'break-loptu', a da do tog rezultata nisu bili suočeni niti s jednom.

No, uslijedio je veliki pad, naš je zlatni par izgubio četiri gema zaredom, gemove na svom početnom udarcu gubili su i Pavić i Mektić, pa je prvi set pripao Dodigu i Bolelliju 7-5.

U drugom setu Mektić i Pavić su poveli 3-0 oduzevši servis Bolelliju, a zatim taj 'break' prednosti obranili iako su i kod 3-1 i kod 4-2 bili suočeni sa po tri 'break-lopte'.

Odlučujući produženi 'tie-break' dobro je počeo za Mektića i Pavića koji su dobili prva dva poena, ali Dodig i Bolelli su uzvratili s četiri uzastopna čime su preuzeli kontrolu rezultata te mirno priveli susret kraju u svoju korist.

Suparnici Dodigu i Bolelliju u četvrtfinalu bit će Britanac Jamie Murray i Novozelanđanin Michael Venus.