atp masters 1000 Miami

Nikola Mektić i Mate Pavić u velikoj su krizi; najbolji par svjetskog tenisa ispao je već u osmini finala...

28.03.2022 u 12:02

Bionic
Reading

Olimpijski pobjednici Nikola Mektić i Mate Pavić nisu uspjeli izboriti plasman u četvrtfinale ATP Masters 1000 turnira u Miamiju na kojem su branili prošlogodišnji naslov, a Marin Čilić nije uspio proći u 2. kolo u kombinaciji s Poljakom Lukaszom Kubotom

Nikola Mektić i Mate Pavić, inače prvi nositelji u Miamiju, izgubili su u osmini finala 6-3, 7-6 (3) do Indijca Rohana Bopanna i Kanađanina Denisa Shapovalova.

Nakon što su prošle godine pokorili konkurenciju i osvojili devet naslova u deset finala, Mektić i Pavić u ovoj sezoni još čekaju na prvi trofej, a stigli su do jednog finala (Dubai).

Pavić i Mektić ove sezone su na omjeru od šest pobjeda i šest poraza i s pravom se postavlja pitanje je li ovo samo prolazna loša forma ili je već došlo do zasićenja. Vidjet ćemo jer započinje sezona turnira na zemljanoj podlozi, prvi je na rasporedu Monte Carlo koji će dati odgovore na mnoga pitanja vezana uz donedavno najbolji muški par svjetskog tenisa.

S druge strane, Marin Čilić i Lukasz Kubot su osvojili samo tri gema protiv bosansko-hercegovačko-srbijanskog dvojca, Tomislava Brkića i Nikole Ćaćića, koji je slavio 6-2, 6-1.

Od hrvatskih predstavnika u konkurenciji parova ostao je samo Ivan Dodig koji će s Marcelom Melom u ponedjeljak igrati za plasman u četvrtfinale protiv Talijana Simonea Bolellija i Fabija Fogninija.